Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Marion w zdrobnieniach moze bardziej chodzi o to ze nie nadali by imienia Kubuś.
Olivier, Milan, Alexander, Nicola, Vanessa, Emma, Olivia, Viktoria, Elena, Mia.... Tych imion nie nadali sami obcokrajowcy, tylko większość zapewne polscy rodzice.
I nie wiem, po co na siłę literę W zastępować V, KS literą X, a K literą C.
Marion, a masz moze zestawienie tych najrzadziej nadawanych imion w Pl ( tych po 1,2,3 itd.. ) ?
Imienia synka nie ma. Albo wogole nie nadaja takeigo imienia, albo jest wyzej w rankingach.
przy okazji przymnialo mi sie. najczesciej nadawane imie w UK- Muhammed....
U nas bedzie Ilyas. :)
A wlasnie, czy do tych statystyk sa brane pod uwage dzieci urodzone poza granicami Polski ? Bo przeciez rodzice rejestruja pozniej dzieci w USC w Pl. Czy te statystyki obejmuja tylko i wylacznie urodzenia na terenie RP ?
To są dane z wszystkich Urzędów Stanu Cywilnego - czyli dzieci zarejestrowanych w polskich USC. Nie wiem jak to jest z urodzeniami poza granicami PL i rejestracją w polskich USC. Ale pewnie liczą się do statystyk.
Marion, to, ze imigranci to pikus. najgorsze jest to, ze niosa ze soba islam, a co on ze soba niesie o juz nie musze mowic...
Niedawno, po tych atakach we Francji, w radio wypowiadał się jakiś muzułmanin mieszkający w Polsce. Mówił, że zdecydowana większość wyznawców islamu nie popiera tych pojechanych ortodoksów w państwa islamskiego. Odcinają się ich chorej ideologii. Ale niestety reszta świata wrzuca wszystkich do jednego worka. Ci, którzy mają z tym nic wspólnego też obrywają.
Bo sama religia nie niesie ze sobą zagrożeń. Zagrożeniem jest ekstremizm, fanatyzm. I o tym warto pamiętać.
Ostatnio bardzo mi sie spodobalo imie Lilia dla dziewczynki.
Rozumiem, ze imie Lilia nie jest zdrobnieniem od Lilianna i funkcjonuje jako imie oddzielne tak ?
Też się mi podoba imię Lilia ale chyba w Polsce sobie odpuszczę i zostanie Liliana.
No rozumiem, że Ryszard wymaga odwagi by nadać dziecku, bo to imię dość "twarde". Ryszardów kilku znam, ale raczej "starych".
Ale, szkoda, że Krysie wymierają. No jak pracuję 13 lat w przedszkolu tak ani raz Krysi nie miałam...
Ja wiem, czy wymaga odwagi...? Jest dość pospolity w ogólnym społeczeństwie przecież, nie jakiś tam 'egzotyczny'.
Jeśli nadałabyś takie imię swojemu synkowi, to raczej nikt by nie zapytał "Że jak?!?!"
Kochana! Ty wiesz co by było, w tej mojej małej mieścinie jakbym nadała synkowi na imię Ryszard?
Nie wiedziałam, że zarejestrowano imiona Lilia, Lila.
Mój kuzyn ma na imię Patrycjusz, tyle, że każdy mówi do niego Patryk, a jego żona Patrycy. Mają dwójkę chłopców- Cyryl i Hieronim.
A u nas początkowo syn miał mieć na imię Ignacy, ale teraz mężu się napalił na Kajetana
Na pewno za pierwszym razem każdy będzie źle wymawiał, jakiekolwiek wybierzemy. Tak jak jest z naszymi imionami.
A ja się z jednej strony cieszę, że Jeremiego nie ma w 1-szej setce, a z drugiej strony zachodzę w głowę - co z tym imieniem jest nie tak, jeśli nie jest bardzo egzotyczne, to najwyraźniej ludziom źle się kojarzy a jeśli się źle kojarzy to z czym? To samo z wymarzoną Adelką, której nie ma w 1-szej setce, co z nią nie tak?
No właśnie... Muszę sobie do urzędu z ciekawości zadzwonić i obczaić temat.
Ludzie się będą dziwić, że takie imie, hehe.... A ksiądz nie wiem czy chrztu udzieli?
Marion, a jakie imie pasuje do siostry Henryka :D
Moj Henias ma juz siostre i ciekawa jestem czy jej imie znajdzie sie na liscie (choc szczerze watpie :P )
Tak jak myślałam imienia siostry Henia na twojej liście nie ma, ale jest zdecydowanie z pokolenia dziadków naszych.
Moi dziadkowie ze strony ojca to dokladnie Melania i Henryk
Siostra Henia Zwie się Melania choć długo długo miała być Różą.
widzę że nigdzie w rankingach nie ma imienia Marcjanna- a takie piękne imię
serio? jakoś nigdy tak o nim nie pomyślałam... wydawało mi się właśnie nowocześniejsze