Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Nie wiem, czy już wymieniałyście, ale bardzo, bardzo, bardzo podoba mi się Kasandra dla dziewczynki...
kiedyś uczyłam pewną Marcelinkę, której imię zdrabniali Marysia, też mi się podobało.
Z tym zdrobnieniem Marysia, to trochę dziwne, bo od Marceliny można wiele innych zdrobnień wymyśleć, o wiele trafniejszych.
aha, Marion, źle napisałam - Marcysia, MarCysia, nie Marysia :)) To Marcelina była :)
Nieee, trzeciego dziecięcia z planach nie ma i nie pasuje do wikingów moich
Powiem, że perspektywy osoby trzeciej, tzn. mojej perspektywy, "Lila" brzmi infantylnie i dla dorosłej osoby słabo...
Jak dziewczyna powie "jestem Lila Nowak" (przykład oczywiście) to może brzmieć jakby się przedstawiała zdrobnieniem, a to nie zawsze pasuje i niekoniecznie będzie chciała być tak odbierana.
Które imię się wam bardziej podoba Liliana, Lila, Lilia? może jednak Łucja, Milena?
Tak samo jest z imieniem Bartek i Wojtek /nie zawsze musi oznaczać, ze to skrót od Barłomieja, Bartosza czy Wojciecha/. Info od pań z usc.
można teraz zarejestrować dziecko o imieniu Wojtek. I już takie rejestrowały.
Ja zawsze jak rozważam jakieś imię to wyobrażam sobie, czy będzie odpowiednie jak będzie się miał nim przedstawiać szef dużej korporacji, lekarz czy prawnik.
Ktoś nawet podobno nazwał dziecko Żyra
Ja zawsze jak rozważam jakieś imię to wyobrażam sobie, czy będzie odpowiednie jak będzie się miał nim przedstawiać szef dużej korporacji, lekarz czy prawnik.
czasem to żałuję że się tak zdrabnia takie piękne imiona
myślałam nad Laurą, ale właśnie nie potrafiłam sobie wyobrazić zdrobnień (poza nieszczęsną Laurką)
Na szczęście okazało się, że będzie Lucek, więc problem zniknął.
Które imię się wam bardziej podoba Liliana, Lila, Lilia?
ja mam Liliannę, bo przez jedno "n" jakoś mi nie pasowała ;)
Marion a masz spis najpopularniejszych imion dla dziewczynek? Nie umiem nigdzie znaleźć takiego obszernego, tylko pierwsza 10tka.
Ja to jestem w ogóle dziwna, bo mnie się nie podoba ŻADNE imię żeńskie
Gdybyście miały syna o imieniu Artur to jakbyście dały na imię jego jeszcze nienarodzonej siostrze? Z ciekawiści
Ja tez uwazam, ze Ryszard jest odwazne, bo brzmi nieco staroswiecko
Jestem mamą małego Tadzia:) i muszę przyznać, że imię często budzi zdziwienie wśród ludzi, których spotykam, ale są to bardzo pozytywne reakcje i wszyscy na ogół twierdzą, że imię bardzo rzadko spotykane (oby tak zostało:))