Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Do Helki go raczej nie przekonam, a ta Jaśmina... hmmm sama nie wiem...
Marion, można dobierać imiona do siebie, bo pasują, bo coś znaczą, bo się dobrze skracają, ale zestawić dwa imiona " z pierwszej trzydziestki popularności" to dla mnie jakaś pomyłka. Kto na to spojrzy później? Jeśli poza tym imiona kompletnie do siebie nie pasują, to taki wyznacznik jest... słaby :P
Sam Henryk jest właśnie świetnym przykładem, bo Jan, Franciszek czy Antoni do niego pasują, a są o wieeeeele bardziej popularne. Chyba byś ich nie odrzuciła tylko dlatego, że nie leżą w odpowiednim zakresie popularności nadawania...
Róża po angielsku Roza mi nie pasuje
chcę aby imię było międzynarodowe i w wymowie i w zapisie.
O nie mogę, Halszka !!
Nie mieszkamy w UK ale chcę aby imię było międzynarodowe i w wymowie i w zapisie.
Jaśmina będzie na 90 %
jaka na chwilę obecną jest popularność tego imienia? Boję się, że w związku z tegorocznym, pośmiertnym odznaczeniem "Inki", popularność tego imienia mocno wzrośnie.
Hmmm dla mnie to albo zdrobnienie od Inny, albo jest to kawa zbożowa :)
Inka to był pseudonim, więc z pewnością jako imię nie jest i raczej nie będzie popularne.
Nie ma imienia INKA - dotychczas funkcjonowało jako pseudonim albo zdrobnienie.
Serio?! Ale choćby słownik języka polskiego podaje hasło 'Inka', jako imię żeńskie.
Sprawdziłam w spisie imion polskich i faktycznie nie ma takiego imienia, ale to mnie bynajmniej nie zniechęca:)
Imiona z naszej listy to Karina, Eliza, Beata, Lidia ( ale Lidka mi się nie podoba), Lilianna, Aurelia.
U mnie codziennie w gazecie są nadawane imiona i dosyć często Aurelia się pojawia-ciekawe czemu,czy jakaś nagła popularność się robi jak np. na Kornelię czy Rozalię.
Ja bym Lidkę wybrała z tych wymienionych wyżej :)
A u nas po wielu bojach (w których moje typy takie jak: Berenika, Melania, Róża, niestety za diabła przejść nie chciały), stanęło na Ince. Dla mnie priorytetem była oryginalność, dla męża brak polskich liter i zmyślny skrótowiec (u Bereniki przestraszył się Bery...). Tu moje pytanie, jaka na chwilę obecną jest popularność tego imienia? Boję się, że w związku z tegorocznym, pośmiertnym odznaczeniem "Inki", popularność tego imienia mocno wzrośnie. Są jakieś statystyki na ten temat, czy przyjdzie mi czekać na rok 2016r.?
moja mama myślała o tym, żeby dać mi na imię Ina, co osobiście też mi się podoba, ale pewnie nie przeszłoby rejestracji
Przejdzie :-)
--
W calym moim zyciu tylko jedną osobiście spotkałam i ludzie zawsze pamiętają moje imięMy teraz mamy dwa typy dla synka: Tymek i Czarek.
Czytałam bloga dziewczyny, która zarejestrowała swoją córkę jako Tola. I właśnie wyobraziłam sobie, jak np. jest panią profesor na uczelni, np. prof. inż. Tola Wojciechowska- Mróz (nazwiska zmyślone) i mi to kompletnie się gryzie. I tak samo "pani profesor Inka"
A imię pełne Irena, które można by było zdrabniać na Inkę?
A mnie zastanawia, dlaczego teraz takie tradycyjne imiona są coraz mniej popularne. Najbardziej zdziwiło mnie to, że imiona takie jak Ewa czy Dorota należą teraz do tych najrzadszych.
Inka od Ireny? Ciekawe
to, jak kto będzie zdrabniał swoje dziecko zależy tylko od rodziców
Dla mnie np o wiele dziwniejsze jest warszawskie (?) zdrabnianie Marii na... Manię?!
u mnie na Śląsku się tak nie mawia- Maria to Marysia, Maryjka.
bardziej mi chodziło o to, że jak może być Mania od Marii to czemu nie Inka od Ireny?