chyba wcale tak duzo malych Ań nie ma u Gabrysi w klasach 1ych zadnej ANny na liscie nie bylo bo z ciekawosci sprawdzalam, w gimnazjum w ktorym pracuje nawet jednej Ani nie ma a w technikum 2sztuki
Dla mnie wymyślne to te obcojęzyczne i w ogóle obcobrzmiące tj Dżesika, Dżastin, Xavier, Ayleen, Aimee (znam te dzieciaki!), a te niepopularne, ale mające jednak odpowiedniki polskie zupełnie mnie nie ruszają, a wręcz podobają. Jako jedna z ponad miliona Ań (od bodaj 1940 roku to jest najpopularniejsze żeńskie imię w Polsce) mam "parcie" na bardziej oryginalne imię.... pamiętam jak zazdrościłam osobom, które się tym sposobem wyróżniały.
Tam wiele imion jest takich, że szczęka opada :) Żyraf, Thorgal, Calineczka, Guantanamera z tych które mi utkwiły w głowie:) Co trzeba mieć w głowie, żeby tak nazwać dziecko?
Dziewczyny a co wy na taką sytuację: bardzo podoba nam się imię Mateusz, ale chrześniak mojego męża ma tak na imię. Nam to w sumie nie przeszkadza, bo i tak chrześniak jest z tej części rodziny z którą bardzo żadko się widujemy. Ogólnie to mąż został chrzesnym gdy ledwo skończył 18lat bo babci bardzo na tym zależało, ale ogólnie jako takiego kontaktu z nimi nie mamy, oprócz babci.
Cieszy mnie bardzo, że nie tylko my tak uważamy:) Za to obawiam się, że rodzina może mieć jakieś "ale", ale jak już my będziemy pewni to damy radę stawić czoła rodzinie.
Mojej kolezanki brat nazwal corke Kira :) a tej samej kolezanki siostra nazwala corke Mia. No coz jeden z Amerykanskich aktorow ma syna o imieniu Pilot - Instruktor a inny corke Poppy - Honey ( Makowy Miodek calkiem smacznie )
-- "My thoughts are nothing like your thoughts," says the Lord. "And my ways are far beyond anything you could imagine."
ja chcę dopasować imię do znaku zodiaku podoba mi się Alicja Julia Mariola (po mojej mamie by było) i Olga a dla synusia Mateusz Szymon Jan Wojciech Czarek
Uwazam że człowiek urodzony pod określonym znakiem charakteryzuję się jakimiś cechami szczególnymi tak samo jest z imionami mój syn jest spod znaku wodnika i ma na imię Krzysztof podobno idealne dla ludzi spod tego znaku, jak czytałam znaczenie imiona to naprawdę pasuje do mojego dziecka
no może może no ja myślałam że ludzie urodzeni pod określonym znakiem mają jakieś cechy wspólne np: byk:Byki poświęcają dużo uwagi przyjemnościom zmysłowym i wygodom. Można powiedzieć, że odbierając rzeczywistość wszystkimi zmysłami najbardziej czują, że żyją. Są niezwykle stałe i konsekwentne w swoich upodobaniach i zapatrywaniach. Gdy już coś im się spodoba lub się do czegoś przyzwyczają, trudno je przekonać do zmiany zdania, dlatego znane są z uporu. Byki lubią posiadać, zarówno rzeczy materialne, jak i osoby – przyjaciół lub partnerów. Świadomość, że mają coś lub kogoś swojego jest bardzo ważna dla ich poczucia bezpieczeństwa. i takie tam inne astrologiczne dyrdymały no.
Baran jest pierwszym znakiem zodiaku, więc i osoby urodzone ze Słońcem w tym znaku muszą być wszędzie i zawsze pierwsze. Barany są bezpośrednie, szczere, wręcz obcesowe, nie bawią się w niuanse – i tego samego oczekują od innych. Nie interesują ich długie rozważania ani planowanie – najważniejsze jest dla nich to, co tu i teraz. Są nieskomplikowane, kierują się pierwszym impulsem, przez co mają w sobie coś z dzieci. Lubią zaczynać nowe rzeczy i cały czas działać, nie potrafią dłużej usiedzieć spokojnie na jednym miejscu.
Główne zalety Mają siłę przebicia, są spontaniczne, bezpośrednie, pełne polotu, dynamiczne. Barany działają bez wahania i nie obawia się kompromitacji.Otwarte na nowości. Nie przeżywają długo niepowodzeń i nie zniechęcają się nimi, tylko szybko dochodzą do siebie i dalej idą naprzód.
znajomi dali córce imię RZEPICHA... nasza MAŁGOSIA nie jest ani po nikim, ani w ogóle z jakiegoś powodu. Poza jednym - BARDZO BARDZO MI SIE TO IMIĘ PODOBA:) ps. ja jestem bykiem. Mój eM też. A różnimy się baaardzo - wręcz w wielu kwestiach całkowite przeciwieństwa ;) Ale oba rogate. Gosia też - Koziorożec;)
Jeśli ktoś chce bardzo wierzyć, to sobie wszystko dopasuje. Paula, naprawdę myślisz, że Krzyś byłby innym dzieckiem, gdyby nie nazywał się Krzyś albo urodził się, np. w czerwcu?
no to już nie wiem tak czy siak imiona mi się podobają ale skoro moja teoria została w tak brutalny sposób obalona hihihi to podobają mi się jeszcze Gabrysia i Gosia