Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
- no tez tak sie czasem czuje... Ale że niezauważana i nieważna i ogólnie nielicząca się to już luzik...
czy go od ponieedzialku po prostu do przeedszkkola nie wyslac,
O dziwno zauwazylam, ze jakby lepiej funkcjonuje w grupie Dominik (mlodszy) niz starszak, ktory jest uparty, charakterny i ogolnie nie znosi sprzeciwu
Hydro, to kwestia przestawienia w głowie pewnych spraw.
Fran, dobrze jest zacząć od zapytania dziecka jak ono się czuje, co się w nim działo gdy pluł, jakie to były emocje, generalnie wykazać zrozumienie i empatię.
Nikt nie lubi być pouczany, dzieci też. Za to gdy dasz zrozumienie i empatię moy dotrzeć do przyczep.
Wierz mi, to nie było takie łatwe, jak tutaj piszesz.
Że nie można pluć bo inaczej nie będę mógł być u babci.
Gdy dziecko rzuci kamieniem to szkoda będzie nieodwracalna i kosztowna, gdy napluje na kogoś, cóż, nie jest to coś porządnego, ale no nikt od tego nie umrze, nie jest to szkoda nieodwracalna ani kosztowna, więc i reakcja rodzica może dawać dziecku więcej przestrzeni.
--
To podpowiedzieć mi proszę jak powinnam postąpić kiedy wczoraj przy usypianie mnie Ignaś skóra bo nie dałam rady go wierzgajacego opanować a jak już nogi opanowała to mnie mocno pogryzł ? Aż mi się głupio pisze że mój synek tak robi a ja nie potrafię zapanować nad tym :/