Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
: a skad dziecko ma wiedziec co jest newlasciwym poleceniem? Przeciez moze za takie wziac np. to zucie gumy
Cestmoi, w moim pytaniu nie rozroznialam wieku dziecka..
dziecko wychowywane w RB nie będzie żuć gumy podczas lekcji, a jeśli nawet to sądzę, że posłucha nauczyciela gdy ten poprosi o zaprzestanie.
Brzmi znajomo?
Na co dzieciak ze smutną minką zapytał: "A mówić mogę?"
ak u Kubusia Puchatka: "i był wdzięczny Krzysiowi, że ten nie zapomniał odpowiedzieć na pytanie, które Puchatek zapomniał zadać"
A wlasnie co mowicie dzieciom gdy prosza Was by im kupic kolejna zabawke? Tzn u nas to jest tak, ze K np oglada bajki i jakas reklama kucykow pony - o mamo! Kupisz....
I nie pocieszę Cię, bo przedszkole nasililo te zachowania
u nas tez podobnie, do tego jak jedziemy do sklepu Gaja dostaje tyle czasu ile potrzebuje na oglądanie dotykanie sprawdzanie. W momencie apogeum "chcenia" mieliśmy rodzinna rozmowę o tym jak to jest z pieniędzmi i pracą. Zgodziła się z nami że woli mieć nas dłużej niż żebyśmy pracowali wracali późno do domu i żeby miała wszystkie zabawki. Już prawie 2 lata nie kupiliśmy żadnej zabawki. Na dzień dziecka kupujemy zestaw kreatywnych rzeczy i robimy wspólnie laurki dla nie Niej, na urodziny dostaje imprezę urodzinową, mimo ze zabawek nie kupujemy i tak ma ich cała masę. Dziadki, wujki, wymiany z koleżankami wystarczą. Poza tym widzę jak bardzo jest kreatywna (myślę że to zasługa szkoły) i robi swoje zabawki. Zawsze jest czym się bawić. jest: chciałabyś to mieć? Podoba ci się to? Pokaż mi, co ci się w tym podoba...
bardzo się z tym zgadzam, to my jesteśmy dorosłymi w tej relacji i lepiej jest jeśli pomyślimy do przodu. Generalnie RB i NVC to dla mnie moja ścieżka rozwoju a dobre relacje z otoczeniem to efekt uboczny Matka musi myśleć o wszystkim naprzód:
Czasem az mam ochote wrzasnac najgorszymi wyzwiskami i mi by pewnie ulzylo