Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
podoba mi się biały kolor skóry, jasne włosy i jasne oczy
sorry, ale to juz jest rasizm w czystej postaci. do tego traci hitlerem...
sorry, ale to juz jest rasizm w czystej postaci. do tego traci hitlerem...
A wracając do tematu.. To przyszło mi jeszcze na myśl, że nie da się zrównać mężczyzny i kobiety, bo zwyczajnie mają inną budowę mózgu. Jesteśmy inni i zawsze będziemy. Co ma zmienić ten gender? Że mężczyźni bardziej różowi, płaczliwi i delikatni a kobiety zaczną nosić wąsy? tylko po co?
Dzieci nie trzeba uczyć tolerancyjności, bo mają ją w naturze.
A o tym różowym i metroseksualnym to odniosłam do wczesnijeszych wypowiedzi
wyobrażasz sobie, że jedne zajęcia z dżender prowadzone w przedszkolu nagle o 180 stopni odmienią ludzką naturę
A to, że wymuskani faceci są nazywani laluniami czy jakimiś innymi określeniami to co się dziwić.. Facet ma spędzać w łazience więcej czasu niż kobieta? To jest gender? Witajcie Bibery...
No Bułka, zaskoczyłaś mnie...
przecież żadnej kasy z puli nie popuścimy...
A nie spotykasz się w innych nacjach z metroseksualnymi facetami???
wiem do czego pijesz i powinnaś dostać minusa Myślisz, że uważam, że to fajne? No coś ty...
Facet który siedzi od pół godziny w łazience blokując mi swobodny dostęp do lusterka
Facet który siedzi od pół godziny w łazience blokując mi swobodny dostęp do lusterka pewnie usłyszałby co o tym myślę. Wcale mi się to nie podoba i to jest niefajne
Ja akurat też wolę facetów bez żelowych włosów i kusych kurteczek
Gdyby standardem były kibelki w łazienkach to dopiero z prawdziwym jaskiniowcem trudno byłoby żyć w zgodzie
Dlatego właśnie gender ma zaczynać od podstaw, od małych dzieci, bo ich natury nie trzeba zmieniać, wystarczy ją ukształtować.
Zaczynam się powoli przekonywać do tego programu, jednak dowolność wyboru materiałów i sposobu przekazu powinna być zastąpiona szczegółowymi wytycznymi. No i te rozmowy o płciowości to mi bardziej do pierwszych lat szkolnych pasują...
A widzisz, i tu Cię zaskoczę, bo jedna z moich koleżanek z pracy wyjaśniła nam, że "prawdziwy facet na górze powinien walić tytoniem, a na dole koniem" koniec cytata
I nie mylcie tolerancji z akceptacją, bo to, że np toleruję sąsiada śmierdziucha i dziwaka nie znaczy, że mi jego zapach odpowiada i go akceptuję jako normę.
i dlatego trudno zaufać mi rodzicom i chciałabym ,żeby jakiŚ fajny, usystematyzowany przekaz idei równości trafiał pod strzechy z niezależnych źródeł i to już od najmłodszych lat, przy czym niech właściwy wiek i metody zostaną ustalone przez kompetentne osoby
z osobami kompetentnymi w danej dziedzinie zwykle się zgadzam, mają większą wiedzę niz ja na dany temat , poparta kierunkowym wykształcenieniem
__
A sugeruję jedynie,że mam nadzieję, że niektóre z Twoich wpisów to tylko nieumiejętne przekazanie myśli na piśmie...
Nie wiem, ja tak ślepo nie ufam wszystkim, którzy mają więcej tytułów niż przeciętny Kowalski, bo to tylko ludzie i na wiele spraw patrzą subiektywnie. A prawda jest taka, że im więcej się społeczeństwu narzuca norm, ograniczeń i konwenansów, tym bardziej się społeczeństwo buntuje. Dlatego uważam, że ingerencja w podstawowa komórkę społeczną jest bardzo ryzykowna.
A moich wypowiedzi nie musisz akceptować, wystarczy, że będziesz je tolerować Tak jak ja wielu Twoich wypowiedzi nie rozumiem i nie akceptuję ale uważam, że masz prawo do własnych poglądów, szanuję to, a czy się z tym zgadzam czy nie to inna zupełnie kwestia. Nie łudzę sie również, że osoby broniące swoich poglądów z chwili na chwilę zmienią zdanie ale cóż to by było za nudne życie gdybyśmy wszyscy myśleli i podchodzili do wszystkich kwestii tak samo. Niektórzy przecież żyją z tego, że na siłę imputują innym swoje poglądy.
Jaca wytłumacz mi, co Ci tak włos na głowie jeży?
Wulgaryzmy określające ludzi. Odczytuję to jako taki mocny język. Ale to jest obraźliwe.
Mi tez nie podoba sie uroda Afroamerykanów co nie czyni mnie rasistką, Irlandczycy też mi się nie podobają i co z tego, czy życzę komuś źle albo zrobiłabym z tego powodu komuś coś złego? No oczywiście że nie więc jaki rasizm!!!
Aż trudno mi pojąć jak można tak szufladkować ludzi i nie zauważać, że świat ma więcej odcieni niż te dwa wymienione na początku
Nie lubię schematów
Mi tez nie podoba sie uroda Afroamerykanów co nie czyni mnie rasistką, Irlandczycy też mi się nie podobają i co z tego, czy życzę komuś źle albo zrobiłabym z tego powodu komuś coś złego? No oczywiście że nie więc jaki rasizm!!!
No właśnie szufladkowanie ludzi zaprezentowałaś sama, pisząc o tym, że jedyne co ładne to jasnookie i jasnowłose
A sama takimi się kierujesz w swoich osądach pisząc to co napisałaś :p