Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
bo nauczycielki liceum siwieją, bo my NIC nie umiemy :D A do tego cudowne pytania na ustną maturę. Czytałaś może?:D Śmiech na sali..
Maanga - jasne że nie trzeba uswiadamiac dziecka na siłę. Rozwój seksualności i tak nastąpi, czy tego chcemy czy nie . Tyle, że odpowiednio poprowadzone wychowanie sexualne ma wyjaśnic dziecku w przystepny sposób to co się dzieje z jego ciałem i nie wbijac go w poczucie winy, co wg mnie jest nagminne.
Może boję się tego co nieznane, ale fakt, że taką delikatną sferą kierują obcy mi ludzie i uczą o takich rzeczach moje przedszkolne dziecko budzi moją sprzeczno
kilkanaście (chyba 12) lat temu miałam wykłady z gender studies i krytyki feministycznej
MiękkaBulko ale dlaczego obawiasz się , że ktoś obcy powie Twojemu synowi że jak ma ochotę założyć różowy szalik to niech go sobie założy ?
Dla mnie wciskanie sposobu myslenia dziecku na etapie przedszkola bez udziału rodziców, nie wazne na jaki temat jest właśnie indokrynacją.
I czy istnieje tylko jedno słuszne przekonanie?
Dla mnie gender jest nadzieją, że pani w przedszkolu nie będzie proponowała rodzicom wizyty u psychologa tylko dlatego, że ich dziecko (syn) lubi rysować różową kredką. Niestety, taka sytuacja miała miejsce naprawdę.
przyszło mi do głowy, że w rozmowie o gender to to pytanie można zadać w dwie strony ;)miekkabula: I czy istnieje tylko jedno słuszne przekonanie?
Mój syn ma mieć takie poglądy, jakie uważa za słuszne. Nie jakie uważa za słuszne jakakolwiek organizacja, koniec , kropka.
I myślisz, że nauczyciel bez wdrażania programu gender nie potrafi zareagować na takie zachowanie?
To może niech sami się edukują..
I ja mam ufać tym ludziom we wpajaniu ideologii mojemu dziecku?