Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
No tak też myślałam, tylko u nas w mieście lipa w tej kwestii. Napisali, że Staś potrzebuje terapii pedagogicznej, SI, dogoterapii, artterapii, muzykoterapii i innych cudów na kiju, tylko nie wiem skąd to wytrzasnę :P
Specjalistycznych Usług Opiekuńczych"?
Isiu, może to głupie pytanie, ale może byście sobie kupili/przygarnęli pieska?
Isiula jeśli Staś mógłby pójść do przedszkola specjalnego to byłoby super, bo u nas od razu widać które dziecko jest po specjalnym, a które np wcale nie chodziło do przedszkola, jeśli już do integracyjnego, to tam gdzie mają duże doświadczenie w pracy z dzieckiem autystycznym.
ale na terapię behawioralną się nie zgadzam
Katka zgadzam się ale nie każde dziecko nadaje się do przedszkola integracyjnego, wtedy nawet nie ma mowy o wspólpracy, wręcz hałas i haos przeszkadza takiemu dziecku funkcjonować.
Pewnie dziewczyny zaraz mnie tu zbesztają, ale kojarzy mi się to z tresurą zwierząt, a ja nie chcę Stasia wytresować, żeby wszystko robił na zawołanie, tylko sam z siebie.
Psycholog ostatnio mowila ze ma coraz lepszy kontakt wzrokowy a to mnie cieszy.
--
- tak wlasnie mamy... "Jak wstaniesz i zjemy obiadek to pojedziemy do babci Kasi" to wyłapuje z tego tylko ostatnią część, że jedziemy do babci i idzie od razu po buty albo staje przy drzwiach ;)
I wczoraj bylam na spotkaniu z kolezankami i jednej coreczka, 20 miesiecy dopiero mi pokazala jak wyglada zdrowy rozwoj dziecka..
Mnie zawsze pociesza, ze i tak mi sie super trafilo. Mogl byc dzieckiem lezacym, wystraczylo kilka wylewow wiecej.
- no oczywiscie mam takie mysli, ale zawsze i w kazdej sytuacji jednak chyba wszystkim towarzyszy niedosyt ;) Mnie zawsze pociesza, ze i tak mi sie super trafilo. Mogl byc dzieckiem lezacym
- brakuje mi tego jak cholera.... Jest mega towarzyski, ale nie przytula sie, nie siedzi na kolanach gdy nie trzeba (np ubieranie)... Pomijajac mowe , to widze jaki on jest towarzyski, jak nasladuje dzieci, jak prawidolowe reaguje na obcych i domownikow. Jak pociesza mnie gdy jestem smutna, jak przychodzi sie przytulic ot tak bez powodu, albo usiasc mi na kolanach bo z tej pozycji najlepiej oglada sie bajki :-P
Madziik dorzuce tylko od siebie: pisalam wam jakiś czas temu o opóźnionej mowie u mojego. Dziś ma 2 l i 5 mcy i mowa ruszyła intensywnie jakieś 2 tyg temu czyli jak miał 2 l 4 mce i 3 tygodnie. W wieku Maksa cos tam jakby dzwonilo ale doszły 3 słowa. Teraz się dzieje, wszystko powtarza i sam zaczyna nazywac. Zamienia litery i nie mówi wszystkich ale to uważam na tym etapie za normalne