Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Ważniejsze jest jednak to, aby oboje tego chcieli.
Niestety, kobiety często nawet nie zdają sobie sprawy z tego, że mężowie zgadzają się tylko dlatego, że one chcą.
Brałam kiedyś udział w warsztatach - zapytano najpierw ciężarne kobiety, czy mężowie/partnerzy chcą być przy porodzie. 8/10 kobiet bez zastanowienia powiedziało, że chcą.
potem zapytano tych mężczyzn. Okazało się, że tylko czterech czy pięciu jest zdecydowanych. Ich żony były nieco zaskoczone
Brałam kiedyś udział w warsztatach - zapytano najpierw ciężarne kobiety, czy mężowie/partnerzy chcą być przy porodzie. 8/10 kobiet bez zastanowienia powiedziało, że chcą.
potem zapytano tych mężczyzn. Okazało się, że tylko czterech czy pięciu jest zdecydowanych. Żony pozostałych były nieco zaskoczone
Puzzle mi sie podoba tutaj w UK,ze nawet przy cesarce maz mzoe byc z Toba:)
w Polsce chyba nie moga co?
Mogą :) Chyba, że jest to nagła cesarka, trzeba szybko działać, żeby ratować matkę/dziecko- wtedy chyba "nie czekają" na ojca. Ale przy planowych cesarkach, czy np przy braku postępu akcji porodowej mąż jak najbardziej może być przy cesarce.
Mogą :) Chyba, że jest to nagła cesarka, trzeba szybko działać, żeby ratować matkę/dziecko- wtedy chyba "nie czekają" na ojca. Ale przy planowych cesarkach, czy np przy braku postępu akcji porodowej mąż jak najbardziej może być przy cesarce.
ale prawda jest,ze ci niezdecydowani zapewne zmieniliby zdanie (przynajmniej polowa z nich) po rozmowach z zona jesli ona wytlumaczylaby jak bardzo to dla niej wazne
po porodzie po prostu kładą dzidzię na klatkę taty a nie mamy :)
aha i nie ma po porodzie takie czegos ,ze zabieraja dziecko(przynajmniej nie w moim szpitalu), pytaja czy chcesz wit K aby podano dziekcu,jelsi tak to oralnie czy domiesniowo:)
za kazdym razem dziecko bylo ze mna, nie rozstawalam sie z nim nawet na chwile
nawet na badanie krwi moglam isc z nim
nie ma tkiego czegos jak mycie niemowlat odrazu po porodzie co ma same plusy
odrazu daja dzieko matce i mzoe tak lezec(wrecz zalecaja!) 2 h okryte reczniczkiem,dopiero potem ubieraja (pytaja Cie czy chcesz sama ubrac czy maz, czy oni maja to zrobic- u nas ubieral M i mam filmik nagrany ahha on byl w szoku i tego nawet nie pamieta!!!:))
ogolnie to ejstem zadowolona z tutejszej sluzby zdrowia:P a szczegolnie specjalistow (a mialam z takimi do czynienia)
trafilam tez na GP debili,ale takich nie brakuje nawet w Polsce
Wiem ze do takiej kliniki potzrebujemy skierowanie od GP.