Teo taka kase ma moja ninka, kuchenka poszła już do piwnicy, bo w to miejsce ma tablicę do nauki pisania, taką z jednej strony szkolna, z drugiej suchościeralna
Eveke - nie wiem czy dziewczynki tez lubia, ale moj Karolek uwielbia takie klocki. To jego ulubiona zabawka. Dostal miesiac temu i od tego czasu po paredzieciat razy dziennie trzeba ukladac z Karolkiem wieze :) Poza tym bawi nie tymi kubeczkami turlajac je po mieszkaniu. Najlepsza zabawka jaka ma (jak do tej pory). LINK
ps. my mamy z innej firmy - kupione przez ciocie w UK ;)
Tu jest jakas inna, bardziej wypasiona wieza : LINK
Karolek ma zwykle, plastikowe kubeczki - dokladnie te - LINK
magda u nas ten kon ma sluzyc do zabawy z nami ,ona czesto bujala sie u lekarza na takim duzym drewnianym.Sama na niego wchodzila i zchodzila.Zamiast 10 koni na biegunach wolelismy kupic ten na przyszlosc a na teraz do samodzielnej zabawy dostanie skoczka zwierzaczka.
The Fragile, jeśli mogę Ci polecic rowerek biegowy to super sa w Decatlonie. Wszystko regulowane,mlodsza na nim pomyka(choć początkowo był problem, ale po 2-3 razach już smigala). My mamy taki tylko niebiesko-czerwony rowerek
Quelle, ale to bez znaczenia, czy do zabawy z Wami, czy do samodzielnej. Niekiedy wystarczy sekunda nieuwagi... Frag, aaa,to pomyliłam :D Bo na 'tym' koniu też się tak przesuwa ;)
magda_a: Frag, aaa,to pomyliłam :D Bo na 'tym' koniu też się tak przesuwa ;)
Wiem, bo takiego miałam jako dziecko - i niestety do tej pory pamiętam jak glebę zaliczyłam w taki sposób jaki opisywałaś - po prostu za mocno się do przodu bujnęłam.
hej dziewczyny poradzcie mi bo mamy troje chrześniaków które mieszkają daleko od nas i na pewno na mikołaja ani na choinke ciotka z wujkiem nie zawitają do nich osobiscie z prezentem dlatego potrzebuje podsuniecia jakiegos pomysłu na prezent który mogę wysłać pocztą, najlepiej coś co zmieści sie do małego pudełka są to same dziewczynki dwie w wieku 5 lat i jedna w wieku 3 lat jakieś pomysły??
czy ktoras z was moze polecic jakies zdalnie sterowane auto (na pilota bez kabelka) dla prawie 7 letniego chlopca? szukam czegos co sie nie rozleci po chwili ale zmiesci sie w ok 100zl, aha odpadaja bohaterzy z bajek
Przestraszyłyście mnie z tymi glutami w gumowych zabawkach. Mąż się odrobinę wystraszył widząc mnie z nożyczkami rozcinającą niewinna różową ośmiorniczkę. Pewna, iż zobaczę zaraz w niej horror odetchnęłam z ulgą bo nic w niej nie było...innym zabawkom dałam spokój tylko prześwietliłam pod światłem i też jest ok, a dodam, że moja łazienka podatna na pleśń.
Mój Dominik dostał fajną zabawkę do kąpieli pewnie podobną do tej co MadziaUK bo też Vtech tylko taki słonik. No i jednak mały dostanie geomax gbaby (przecież musi to co Gosiak nie?:D) jego chrzestna u mnie była i pokazywała zabawki chciała koparę WADERA ale Dominik już taką ma...i rozkładała ręce, że ona już nie wie bo on wszystkie zabawki ma no to zasugerowałam jej Geomax bo w podobnej cenie jest do WADERA, którego chciała kupić. Ciekawa jestem tych klocków bardzo:)
My kupilismy malemu fajny samochodzik na pierwsze urodziny jest nieco inny od tych dostepnych na rynku ,przeznaczony dla dzieci od 1.5 roku ale Max bardzo lubi sie nim bawic ...na razie przejazdzki odbywaja sie tylko w asyscie tatusia ale on sam przy nim staje i bawi sie wydajac smieszne odglosy. W niedziele odwiedzila nas starsza o 2 miesiace kolezanka Maxa i ona juz bez problemu radzila sobie z autkiem i nie chciala z niego schodzic
Dziewczyny, poradźcie, poratujcie. Mamy do wymyślenia prezenty od dziadków i od nas dla Skrzacika. Ale on ma wszystko :((( Karuzelkę FP, matę edu, bujaczek, pełno ubranek, nowych i poKrasnalowych, zabawki nówki-sztuki poKrasnalowe (bo ten się mało bawił jak i każdy mały dzieć chyba).
No i siedzimy z mężem już drugi tydzień i kompletnie nie mamy pomysłów, a kasy do wydania trochę. Nie chcę, żeby Skrzacikowe pierwsze święta były bez prezentu dla niego, ale też nie chcę kupować np. drugiej karuzelki. Ratujcie, poratujcie!
Treść doklejona: 01.12.13 15:21 Znalazłam już :) Ładne to to. I z tego co czytam to mogą kolkowcowi pomóc! Dobra, to jedną rzecz już mam :) Dalsze pomysły mile widziane :)
The_Fragile: O, to może być pomysł! A gdzie takie coś można?
My taką zabawkę dostalismy od mojego brata, jak się Marcepanek urodził. I... faktycznie. Kiedy plakał, to eM kładł jeża z bijącym sercem obok niego i pomagało
My też mamy ale pieska z biciem serca, na moim nie robi ona wrażenia, o wiele bardziej woli jak coś gra i się lekko świeci nosek, dostał takiego misia od cioci z Niemiec, miś ze szmatką, który cichutko gra i śpiewa (niestety po niemiecku, ale tylko dwie piosenki, potem jest klasyczna muzyka i taka spokojna) świeci się nosek, głowę można odpiąć, szmatkę wyprać misiu z Vtech
Ma, taką zabawkę-kotka czarno-biało-czarnego też już ma... Powiedziałam eMowi, że skoro mu się przytulanka z serduszkiem nie podoba to niech sam wymyśla ;)
kachaw: to otwórzcie mu konto i zbierajcie na harleja
Daj spokój, mąz już na Krasnalowy motocykl ma pomysł ;)))
Oooo omooniia wstawiła to samo, o czym myślałam. Pamietasz... u nas to była super zabawka. Można to wpinac do wózka, potem do fotelika i dziecko ciągle ma zabawki obok siebie
Treść doklejona: 01.12.13 19:09 ____________
A ten panel interaktywny pamiętam, że był suuuuper zabawką w Lemonce dla wszystkich maluszków
no właśnie to tak jest, jak dziecko ma pełno zabawek po starszym rodzeństwie, u mnie na szczęście różnica w płci sprawiła, że mam kilka pomysłów dla chłopca ale to za kilka m-cy np taka piłka robiła furorę u mojego chrześniaka piłka z FP
Tuli Pani a możesz napisać coś więcej o tym żółwiu, jakie ma melodyjki i ile, czy fajnie rzuca światło na sufit i ściany, czy podoba się dzieciom? szukam dla młodego prezentu na gwiazdkę i właśnie myślałam o czymś z muzyką i światłem, myślałam o takiej owcy, ale może żółwi lepszy owca
W moim żółwiu to brzmi jak smętna, bardzo smętna azjatycka muzyka. Mąż się wściekał, Krasnal przy tym płakał, także zostaliśmy przy samym projektorze ;) Ale żółwia Krasnal bardzo lubi, często go na spacery zabiera ;)
My mamy takiego - tylko nasz ma więcej przycisków, do muzyki zapewne...
Żółw ma dwie melodyjki: szum morza i muzykę relaksującą, projektor pokazuje morskie fale, które mogą być nieruchome lub się poruszać, gra 20 min po czym się wyłącza, synek bardzo go lubi, mi też się podoba, dostaliśmy go w prezencie Mamy też pieska z bijącym sercem, synek za bardzo nie reagował na jego funkcję uspokajania, natomiast córa jak najbardziej :)
Hej kobietki. Nie wiem gdzie mozna kupić nuty, bo zamówiłam synowi keyboard na allegro i chciałabym kilka piosenek z nutami,żeby mógł sobie coś tam grać ale wpisuję w wyszukiwarkę allegro i tylko jakieś filmy dvd mi wyskakują alebo zeszyty do nut... Nie wiem jak tego szukać
Nie wiem na ile moje wiadomosci są aktualne, ale kiedyś były takie ksiazeczki Szkoła na keyboard się nazywały A dla bardziej zaawansowanych Zagraj to sam. Nawet prenumerowalam swego czasu. A gdzie kupić. .. najpewniej w sklepie muzycznym.
dzięki wpiszę jeszcze te śpiewniki a jak nie to do księgarni wypad mnie czeka pewnie... Ja w księgarni tylko ksiazki do szkoły kupuję a i to nie zawsze, każdą inną z klubu lub allegro ;)
Szukam odpowiedniego prezentu dla chlopca, lat 8. Myslalam o czyms takim : zestaw szpiegowski . Myslicie , ze takie cos moze byc odpowiednie ? Jesli macie jakies pomysly, to chetnie poczytam. Dzieki
Uwielbia jezdzic na rowerze i gre w siatkowke. Z tym, ze gadzety rowerowe juz sa zakupione przez chrzestnego, a pilka przez jego mame. Myslalam tez o jakiejs grze planszowej, interaktywnej, bo tez lubi, ale kompletnie nie wiem co jest teraz wsrod osmiolatkow "na topie".
Dziewczyny,co myślicie o Lego Duplo dla 20 miesięczniaków.?Długo się zastanawiam co kupić Hani na gwiazdkę i tak za bardzo nie mam co- oprócz laluni to niczym się nie interesuje (od czasu do czasu układa klocki -coraz częściej). Nie chcę już prezentów niespodzianek-np.żelazko -Hania nie wie o co kaman czy kolejnego misia mega wielkiego, bo za chwilę moje dziecko nie będzie się miało gdzie bawić w swoim pokoju(chrzestna ma tendencję do wielkich rzeczy-konik na biegunach, auto sterowane w którym .dziecko siedzi a teraz wielgachny miś).Więc od chrzestnych zzażyczyłam Hani lego Duplo-ale teraz mam wątpliwości.