Myszorko nie ma za co hi hi hi Ja to opanowałam bo chociaż do IKEA jeźdzę to nie zawsze mam ochotę na przechodzenie całego sklepu... najczęściej wchodzę, biorę co potrzebuję i mnie nie ma :)
Dziewczyny ja też mam pytanko! Co można kupić pod choinkę dziewczynce która w tym miesiącu kończy 2 latka? To ma być coś symbolicznego - np. w tamtym roku kupiłam książeczkę! A tak pozatym to podpowiedzcie czy mojej Oliwci która na gwiazdkę bedzie miała przeszło 6 i pół miesiąca można kupić pieska, który śpiewa i mówi części ciała po przyciśnięciu rączki nóżki itd???
Iwa temat prezentowy jest m.in TUTAJ i padlo juz sporo pomyslow
a co do tego pieska to moim zdaniem jest on dla dziecka powyzej roku, mimo ze specyfikacja wiekowa 6+ nie sadze zeby polroczne dziecko jeszcze kojarzylo o co chodzi nawet...
A ja bym chciała Ikea u nas :( albo gdzieś w bardzo bliskiej odległości. Podobają mi się tam zabawki bo są takie zwykłe i proste. nie wiem jak z cenami tam jest ale widzę że jednak sporo rzeczy można taniej kupić.
Ja mam zgryza co moim kupić. Listy do Mikołaja napisane, ale jak im wytłumaczyć że w tym roku Mikołaj nie ma kasy? hihihi Trzeba będzie nad tym popracować. Dobrze ze Ania już logicznie do tego podchodzi i zamiast mikołaja i gwiazdora chce jechać z harcerzami na zimowisko - koszt około 200zł :( buuu
A dla Maluchów muszę czegoś poszukać powoli taniego a spełniającego choć 1 pkt z listu do mikołaja
ja to bym chciala jakikolwiek hipermarket. w 70tys miescie mamy 3 biedronki, czwarta sie buduje, buduja tez lidl (w ktorym poza niekotrymi slodyczami wg mnie nie ma nic ciekawego) plus kauflanda... do najblizszego carrefoura mamy 95km a do IKEA czy Reala 130 :(
Napisałam listę marzeń ale coś mi jakiś błąd wyskoczył i widzę że nie ma.
Gabi chce konika Pony dużego lub kota interaktywnego (żywy jej nie wystarcza) i kosmetyki do malowania się (cienie do powiek pomadki itd) Kuba Spidermana z pajęczyną lub duże auto sterowane - najlepiej straż pożarna lub formułę 1 Ania tak jak pisałam - zimowisko lub jazdę konną Weronik na pytanie co ma ci przynieść Mikołaj powiedziała cytuje: "eeeeee" Wiec wszyscy wiedzą o co chodzi hihihi
Kuba i Gabi chcą jeszcze laptopa do nauki i kolorowanki z zagadkami
no to tak - laptopy w tesco byly tanie i na allegro tez mozna kupic w miare taniego. moim zdaniem nie oplaca sie drogiego bo i tak idzie w odstawke szybko. Gabrysia ma i tyle ze ma kosmetyki do malowanie my mielismy na zamowieniu zeszlorocznym - kupilam Gabrysi z WIBO czy jakiejs innej tanochy w rossmanie. latwo je zmyc a cena bardzo korzystna :D
kosmetyki widziałam w Tesco po około 5zł wiec tu spoko ale reszta mnie przeraża hihihi nie mogę im kupić jednego laptopa na spółkę bo się pozabijają przez pierwsze 3 dni. Na razie czekam na przypływ gotówki bo po ostatnich aptekach jestem do tyłu jak nie wiem co. Może coś chrzestni dzieci dorzucą to wtedy coś im kupię konkretnego a jak nie to skończy sie na jakichś małych upominkach a może pod choinkę coś większego im się kupi :)
And u nas na mikolajki kupuje sie drobiazgi a na gwiazdke cos wiekszego "lepsiejszego" poza tym jak chcemy kupic cos drogiego to oswiadczamy rodzince ze jest zrzuta i zamiast kilku drobiazgow jest jedna wieksza i drozsza rzecz
a zauwazylyscie ze na allegro rozkrecil sie interes zabawkowy? na przykladzie pieska rozowy pysio - cena w ciagu tygodnia z 69 poszla juz nawet na 89 i tradycyjnie pokazalo sie duzo zabawek tych ktore sa na promocjach w hipermarketach ale duzo drozej
A ja już mam wymyślone: kupimy Matusiowi z dziadkami na spółkę krzesełko do karmienia, dziś jadę zobaczyć bo tylko w jednym sklepie mają te plastikowe i dwufunkcyjne. A na Mikołaja Mat dostanie komóre i cos z ubranek typowo świątecznych. Czeka nas kupno fotelika ale nie wiem czy ten rok czy styczen.
Jeju Wy tak kombinujecie a Ja nic a nic pomysłów! Dzieci brata w wieku szkolnym to nie wiadomo co kupić hmm myślałam o biurkach aby mieli do nauki bo nie mają! Szwagier kasiorka w dużym pudle hi hi hi a córa też kasiorka bo ona lubi sama... i nie chcce prezentów!
U nas zawsze było tak że Mikołaj większy zakup a pod choinkę symbolicznie i dla wszystkich (rodziców też). Niestety rodzina nie dorzuci się do prezentów, i tak naprawdę upominki i dzieci i my dostajemy tylko od Kuby chrzestnej, ze wszystkich okazji tzn dzień dziecka, mikołaj i pod choinkę. Nie wiem czy chrzestni Weroniki będą o niej pamiętać, niestety poza chrzestną Kuby nikt nie pamięta o moich dzieciaczkach... nawet dziadkowie :( Czasami moja mama ma przebłyski i w okolicy świąt przyniesie im czekoladę czy pluszaka i powiem Wam że to najbardziej mnie cieszy - że pamięta...
Biedronko gdybym miała kasę na szaleństwa Ikeowe to czemu nie, ale niestety nie teraz :( Może po nowym roku coś się zmieni.
u mnie rodzinka czy ze strony M czy mojej pamięta o moich dzieciątkach... do tej pory o jednym pamiętali i Adriana ładne prezenty zbierała... w tym roku nie chcemy sobie na wzajem robić bo nie ma sensu ale tylko i wyłącznie dzieciaczkom! My potrafimy zrozumieć a dzieci nie zawsze jak nie ma nic pod choinką! wydać na każdego w granicach 100 złotych to wielkie obciążenie więc mówimy teraz NIE... zatem odejdzie nam 5 osób dorosłych a to już coś :))
Dziś doszłam z M do wniosku ze chyba czas powiedzieć jakoś Kubie jak to jest z tym Mikołajem Facet chodzi do przedszkola i lepiej jak my TO powiemy niż będzie się kłócił z kumplami. No a trzeba powiedzieć to na tyle taktownie i delikatnie by zrozumiała Gabi, bo Kuba nie dochowa tajemnicy przed nią... Tylko jak to zrobić by nie zranili innych dzieci :( Ania była mądrzejsza i jakoś łatwo jej było wytłumaczyć jak to jest.
ja mysle ze z uswiadamianiem co do Mikolaja spokojnie mozna poczekac do 1 klasy szkoly podstawowej :) z tego co wiem u mojej chrzesniaczki w 1kl podstawowki to wszystkie dzieciaki wierzyly w Mikolaja jeszcze a teraz zaczynaja miec podjerzenia :)
hmm sama nie wiem :( z jednej str nie chcę im odbierać radosnego oczekiwania a z drugiej nie chciałabym akcji u Kuby w przedszkolu. Może zaczniemy od tego że prawdziwy Mikołaj mieszka daleko i u nas (w Polsce) ma pomocników ... Zobaczymy jak to będzie bliżej 6 grudnia ale Kubi już nie jest tak naiwny jak Gabiol
a teraz sie do czegos przyznam... bawilam sie dzisiaj prezentem dla Krzysia czyli Fisherowskim garnuszek na klocuszek i zeby nie to maly sie budzil to pewnie bym go tak szybko nie ukryla w szafie :) jesli macie dylemat co kupic to polecam - super melodyjnosc, atrakcyjne wykonanie, no i jakosc warta ceny...
u nas pytał w Tesco czy gdzieś tam jak widział ale Anka palnęła że pan się przebrał by wszyscy pamiętali że będzie Mikołaj i jakoś to mu wystarczyło. Teraz się tak nie da bo i po sklepach będzie Mikołaj i w przedszkolu i coś znajdzie pod poduchą Póki co czekam na pytania od niego - zobaczymy jak się to potoczy
hahahaha Aniu ja miałam dylemat czy żyrafa czy garnek dla Gabi a kilka dni później zobaczyłam takie fiszerowe ale na piłki :D Jednak do dziś nie żałuję tego zakupu choć żyraf się chowa przy garnku.
Ogólnie polecam tego typu zabawki fiszera - wszelakie na te klosuszki, bo jest i auto jakieś i krokodyl i inne jest to zabawka na długie lata
no u nas zyrafa tez bedzie od chrzestnego, od chrzestnej kuleczki sensoryczne lub dotykowe no i moze dziadkom uda sie tez podsunac na mysl cos edukacyjnego :)
Jedna z forumowiczek podesłała mi gotowy kalendarz na przyszły rok, wczoraj powklejałam zdjęcia Julki , zrobiłam okładkę , teraz tylko pójdę to wydrukować na porządnym papierze i super prezent dla dziadków gotowy, wczoraj się dowiedziłam że MM dostanie 700 zł w bonach na święta, u mnie pewnie tez coś będzie , no to zrobię święta i kupię prezenty bez uszczerbku domowego budżetu
Ania garnuszek na klocuszek jest fajny , i jak napisałaś wart tej ceny , cieszę się że ci się podoba
Zuza a ile to mniej wiecej cie wyjdzie z wydrukiem ?? bo ja znalazlam na allegro kalendarz taki 13 stronicowy za 32 zl plus koszt jakies 12 zł wiec nie wiem czy nie lepiej samemu zrobic ;) podeslij mi tez ten szablonik:) wyszle ci meila zaraz :)
kfiatuszku w tym kalendarzu jest 12 stron wiec wszystko zalezy czy drukujesz sama czy w drukarni no i jaka cene zaspiwaja od strony a4. ja jeszcze nie bylam pytac o cene bo ciagle mi nie po drodze ale mysle ze drozej nie bedzie a zrobia od reki :)
hmm to jest dobry pomysł ;) musze sie wybrac i zapytac ;) sama nie bede drukowac bo wiecej mnie wyniosą koszty kupienia odpowiedniego papieru i tuszu do drukarki ;) jak zabiegniesz kiedys i bedziesz wiedziala to daj znac :) ja tez dam jak zajde kiedsy ;) albo zajade bo do centrum by sie trza bylo wybrac ;)
najsmieszniejsze jest to ze ja punkt tej drukarni mam u siebei na osiedlu i mijam go przynajmniej 2 razy dziennie idac na i ze spaceru :) tylko jakos mi nie po drodze tam wdepnac :D z ich uslug bylam zadowolona - robili dyplomy do szkoly (ale ceny nie pamietam a to na fakture bylo) i wszystko bylo dopieszczone. zobacze ile zaspiewalby sobie fotograf za te usluge (tez mam pkt na osiedlu)
a ja do centrum mam 10 minut autobusem :) a mieszkam w dzielnicy takiej nie duzej spokojnej :) mamy tu w sumie prawie szytsko :) lidll biedronka albert carefour express banki i tym podobne ;) brakuje mi sklepu dzieciaczkowego :( uwielbiam nie tyle kupowac co sie rozgladac i marzyc co bym kupila jakbym miala duzo kasy ;)
Kobitki ceny kształtują się następująco 1,70 i 2,50 za wydruk jednej strony A 4 i 5 zł za wydruk strony A 3 do tego dochodzi bindowanie 5 zł przy czym trzeba zwrócić uwagę że musi być włożona w dziurki sprężynka żeby było można przewrócić kartkę , u MM mają super drukarkę kolorową więc najprawdopodobniej kupię papier i on wydrukuje i tylko zbinduję , na alegro papier chyba wychodził 1 zł za kartkę , nie orientowałam się ile w sklepie , zastanawiam się tez jaki papier były lepszy na taki kalendarz czy matowy czy błyszczący
Kurdę sprawdzałam na alegro papier fotograficzny A 4 22 zł za 25 arkuszy plus 8 zł wysyłki , , teraz orientowałam sie w sklepie A4 jeden arkusz 1,50 - matowy, 2 zł błyszczacy , ale zdzierstwo w sklepie.
kolezanka mi wlasnie smsa napisala ze byla kupic konika sassy i pani w sklepie powiedziala jej ze sassy juz przestaje go produkowac i nie bedzie wiecej dostaw takze jesli ktoras mama planuje go nabyc to moze lepiej teraz :)