Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

 

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

    •  
      CommentAuthorTEORKA
    • CommentTimeJan 25th 2012
     permalink
    The_fragile: O mniam, Teorka, dziękuję! Brzmi smakowicie!


    proszę i polecam :wink:

    i biegne kuknąc co to ten ryż kantoński :D
    --
  1.  permalink
    A ja dziś robię gulasz ale taki na piersi z indyka, co by nie był za ciężki a do tego kluski śląskie lepię...
    Do tego buraczki tarte ale nie własnej roboty tylko ze sklepu ze słoiczka.:neutral: Innych nie toleruję. Odkąd w ogóle polubiłam buraczki tarte (gdzieś z rok temu polubiłam buraczki w takiej wersji) to pierwszymi moimi były ze słoiczka i teraz mój organizm nie toleruje tych domowych... Za słodkie jakieś dla mnie są takie domowe...
    --
    •  
      CommentAuthorjeżynka
    • CommentTimeJan 27th 2012
     permalink
    A ja mam kluski z truskawkami :))))) a potem kapuśniak .
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorTEORKA
    • CommentTimeJan 27th 2012
     permalink
    jeżynka: A ja mam kluski z truskawkami :))))) a potem kapuśniak .


    a potem z dupy kran :bigsmile::bigsmile::bigsmile::bigsmile::devil::devil::devil::devil::cool::cool::cool::cool:
    --
    •  
      CommentAuthorAga19782
    • CommentTimeJan 27th 2012
     permalink
    U mnie kasza jaglana z sosem grzybowym i surówką z kapusty kiszonej:bigsmile::bigsmile:Pyyyycha:bigsmile::bigsmile::bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorjeżynka
    • CommentTimeJan 28th 2012 zmieniony
     permalink
    TEORKA: a potem z dupy kran

    :) mnie nic "nie bierze" :cool:
    Ostatnio jadłam śledzia i serek Belriso jednocześnie bo nie mogłam się zdecydować co najpierw zjeść:).
    -- [/url]
  2.  permalink
    U nas dzisiaj były pierogi z kaszą gryczaną (dzień lenia mam :tongue:), jutro w planach pieczona polędwiczka wieprzowa w cebulce, opiekane ziemniaczki i surówka z pora
    --
    •  
      CommentAuthorbladykot
    • CommentTimeJan 28th 2012
     permalink
    gulasz + kasza gryczana, a na jutro pieką się skrzydełka
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
    • CommentTimeJan 28th 2012
     permalink
    widzę, że ostatnio kasza na tapecie :smile:
    dobrze bo zdrowa :wink:


    my dzisiaj mieliśmy ziemniaki, rybę i buraczki maślane

    a jutro do mamusi :devil::devil:
    --
    •  
      CommentAuthorLivia
    • CommentTimeJan 28th 2012
     permalink
    My też jutro do Mamusi :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorAga19782
    • CommentTimeJan 28th 2012
     permalink
    Dziś zrobiłam 60 szt pyzów z mięsem:))Zjedliśmy połowę i tak się objedliśmy że o kolacji nikt nie wspomniał:)))
    Ale pycha były mniammmmm:bigsmile::bigsmile::bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorAmazonka
    • CommentTimeJan 28th 2012
     permalink
    Buraczki na ciepło?
    --
    •  
      CommentAuthorAga19782
    • CommentTimeJan 28th 2012
     permalink
    Ama a co w tym dziwnego???
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
    • CommentTimeJan 29th 2012
     permalink
    Amazonka: Buraczki na ciepło?


    jak pytasz o moje to były na zimno, ze słoika :smile:
    kupne znaczy :cool:
    ale pyszne są :D
    --
    •  
      CommentAuthormadzinka83
    • CommentTimeJan 29th 2012
     permalink
    U nas wczoraj pieczony łosoś z ajvarem i suszonymi pomidorami, frytki i surówka.
    Całe popołudnie gotowałam, bo dzisiaj mamy gości - knedliki czeskie i gulasz wołowy.
    A na obiad pomysłów brak:confused:
    -- [url=http://lilypie.com][/url
    •  
      CommentAuthorkachaw
    • CommentTimeJan 29th 2012
     permalink
    Madzinka wrzuć proszę przepis na tego łososia na mniam mniam :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorbari_87
    • CommentTimeJan 29th 2012
     permalink
    A mnie znów ciasto nie wyszło nawet tak proste jak to od Ceri :cry:
    --
    •  
      CommentAuthorAga19782
    • CommentTimeJan 29th 2012 zmieniony
     permalink
    basia_87: A mnie znów ciasto nie wyszło nawet tak proste jak to od Ceri
    --

    A jakie piekłaś że nie wyszło???
    Ja piekłam czekoladowe z musem i już nie ma ....:)
    --
    •  
      CommentAuthorbari_87
    • CommentTimeJan 29th 2012
     permalink
    To co Ceri stronę wcześniej linkowała.
    No mnie jeszcze nigdy nie wyszedł wypiek do końca, zawsze coś musi być nie tak :confused:
    --
    •  
      CommentAuthorAga19782
    • CommentTimeJan 29th 2012
     permalink
    basia może zacznij od zwykłej zebry czy babki łaciatki???Ich raczej nie da się zepsuć.
    --
    •  
      CommentAuthorAga19782
    • CommentTimeJan 30th 2012
     permalink
    Dziś na "deser" do zupy były pączki z dziurką:)))
    Ale mi wyszły pyszne:bigsmile::bigsmile::bigsmile:
    Foto na dowód
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
    • CommentTimeJan 30th 2012
     permalink
    o Jezusie !!
    ślina mi własnie do podłogi nakapała :sad::sad:
    --
    •  
      CommentAuthorAga19782
    • CommentTimeJan 30th 2012 zmieniony
     permalink
    TEORKA: o Jezusie !!
    ślina mi własnie do podłogi nakapała

    Teorka robiłam z tego przepisu:
    http://mojewypieki.blox.pl/2012/01/Amerykanskie-doughnuts-klasyczne-paczki-z-dziurka.html
    Jest bardzo prosty i naprawdę wychodzą te pączusie.
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
    • CommentTimeJan 30th 2012
     permalink
    ooooooo dzięki za przepis !!!
    faktycznie nie wydaje się skomplikowany [aczkolwiek znając mój "talent" do wszelakiego rodzaju wypieków to mi nie wyjdzie... :P]
    się może w sobotę skuszę i zrobię :wink:
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
    • CommentTimeJan 30th 2012
     permalink
    Aga jak zobaczyłam fotę to wiedziałam że to z tego bloga, bo ostatnio się na ten przepis patrzyłam :)) Tylko tej formy nie mam :(
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
    • CommentTimeJan 30th 2012
     permalink
    The_fragile: Tylko tej formy nie mam :(


    o kurczę ja też nie mam :(
    to jak se dziurkę wytnę ? :cry:
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
    • CommentTimeJan 30th 2012
     permalink
    Hahaha, Teorka, przepraszam, ale o czym innym pomyślałam :DDDDDDD
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
    • CommentTimeJan 30th 2012
     permalink
    hehehe głodnemu chleb na myśli ? :devil:
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
    • CommentTimeJan 30th 2012
     permalink
    NIeeee, pączek :D Z DZIURKĄ :DDDDD
    --
    •  
      CommentAuthorbladykot
    • CommentTimeJan 30th 2012
     permalink
    TEORKA: [/quote][quote=TEORKA]to jak se dziurkę wytnę ?

    pączek szklanką, a dziurkę kieliszkiem
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
    • CommentTimeJan 30th 2012
     permalink
    bladykot: pączek szklanką, a dziurkę kieliszkiem


    :shamed::shamed::shamed::shamed:

    Boże co ja po tej ciązy taka głupia jakaś ? :confused::cool:
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
    • CommentTimeJan 30th 2012
     permalink
    Heh, też bym na to nie wpadła... Ale u mnie ciąża nadal działa jak zaćmienie ;))
    --
    •  
      CommentAuthorAga19782
    • CommentTimeJan 30th 2012
     permalink
    Oj dziewuchy!!!!Czym się da trzeba wycinać byle by dziurka była:bigsmile::bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorMrsCreme
    • CommentTimeJan 30th 2012
     permalink
    jak czym się da to ja od razu bym namawiała: paluchem! paluchem dziurę robić :P
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
    • CommentTimeJan 30th 2012
     permalink
    a ja męża poproszę o pomoc w przepychaniu dziurki :devil::devil:
    --
    •  
      CommentAuthorAga19782
    • CommentTimeJan 30th 2012 zmieniony
     permalink
    TEORKA: a ja męża poproszę o pomoc w przepychaniu dziurki

    oj to ja nie wiem czy Wy te pączki skończycie jal się zapierzecie za przepychanie:bigsmile::bigsmile::wink:
    --
    •  
      CommentAuthorAmazonka
    • CommentTimeFeb 3rd 2012
     permalink
    Myślałam, że masz dobry przepis na buraczki na ciepło, którego poszukuję.
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
    • CommentTimeFeb 3rd 2012
     permalink
    Ama, ja mam, ale taki na buraczki starte na grubej tarce z jabłkiem. Chcesz?
    --
    •  
      CommentAuthorAmazonka
    • CommentTimeFeb 3rd 2012
     permalink
    Wrzuć, przyda się.
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
    • CommentTimeFeb 3rd 2012
     permalink
    Proszę bardzo:

    Najlepsze są buraki podłużne - ugotować je, zostawić w wodzie do ostygnięcia (są wtedy bardziej soczyste), potem obrać (jak ściśniesz buraczek, to skórka powinna sama zejść). Potem zetrzeć na grubej jarzynowej tarce razem z jabłkiem (ja daję ligole, bo są lekko kwaskowate), zesmażyć na maśle, dodać soli i pieprzu do smaku, można trochę cukru lub cytryny.
    --
    •  
      CommentAuthorAmazonka
    • CommentTimeFeb 3rd 2012
     permalink
    Dzięki. Jabłek jest nieduży dodatek?
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
    • CommentTimeFeb 3rd 2012
     permalink
    Z 1,5 kg buraków to ze dwa-trzy duże jabłka :) Zależy ile lubisz, bo jabłka są kwaskowate - to wtedy nie używaj już cytrynki.
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
    • CommentTimeFeb 5th 2012
     permalink
    u nas dzisiaj łosoś smażony na masełku, żółty ryż [gotowany w curry] i maślane buraczki :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorasia_
    • CommentTimeFeb 5th 2012
     permalink
    Ja właśnie podałam sobie dwa talerze rosołu , a zaraz schab i kapusta zasmażana :bigsmile: - uwielbiam to zestawienie
    --
    •  
      CommentAuthornessie
    • CommentTimeFeb 5th 2012
     permalink
    a ja na niedzielny obiad zjadlam bulke :/
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
    • CommentTimeFeb 5th 2012
     permalink
    Nessie, z wyboru, czy przymus? :D

    U nas buraczki, wołowinka w sosie chrzanowym i kasza... Najlepsze, że nie przygotowane przeze mnie ;)
    --
    •  
      CommentAuthorbladykot
    • CommentTimeFeb 5th 2012
     permalink
    ja nic nie gotowałam, ale mój mąż spaghetti
    --
    •  
      CommentAuthornessie
    • CommentTimeFeb 5th 2012
     permalink
    The fragile ja do pracy musialam jechac... od 10.00 do 15.00...przewaznie cos zamawiamy i nam doworza...
    ale z powodu wloskiej syberii nikt nie dowozi zarcia :)
    wiec sobie w domu wypasiona bulke na obiad przyszykowalam :)
    --
    •  
      CommentAuthorPuzzle
    • CommentTimeFeb 5th 2012
     permalink
    u mnie dziś rosołek a na drugie własnie w piekarniku pieczony kurczak w ziołach i do tego pieczone ziemniaczki i sałatka :)
    •  
      CommentAuthorkachaw
    • CommentTimeFeb 19th 2012
     permalink
    a u nas dziś prosty obiadek kotlet schabowy, szpinak na gęsto i frytki, taka odmiana od zmieniaków
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.