Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Ludzie myślcie zanim kogoś skrytykujecie bo głupota jest krzywdząca dla innych i stawia ludzi wierzących w złym świetle (niektórym o to chodzi prawda?)
W prawdzie nie robiłam statystyk, ale wydaje mi się, że wątek ten został założony żeby właśnie osobom zaangażowanym religijnie grzebać w sypialniach. Pragnę jednak uczciwie zauważyć, że to przewinienie tkwi głównie (choć oczywiście nie tylko) po stronie osób religijnie zaangażowanych.
"Głupota stawia w złym świetle tego, który jest głupi..."
bzdura
Różo nie jesteś wszechwiedząca stąd nie ogarniasz mojego toku rozumowania...
bez sensu rozprawiać o głupocie czy mądrości bo każdy ma swoje zdanie na ten temat.
Ad. 1 - brak dostatecznej wiedzy, możesz sprecyzować o jaką wiedzę chodzi? bo KK opiera swoje prawa na wiedzy pochodzącej od Boga i argumenty ludzkie nie są i nie będą ponad to/
Ad. 2 brak akceptacji aksjomatów - Dla Katolików jedynym prawdziwym aksjomatem jest słowo Boże zawarte m. innymi w PŚ. więc z tym zdaniem zgodzę się jeśli np. ktoś "jest" katolikiem ale wojuje z prawami kościoła
i to mnie zadziwia po co wojować skoro jest tyle innych zgromadzeń o wiele wygodniejszych dla takich osób to po co na siłę tkwić w czymś co zawadza i przeszkadza?
Jaca_rando
Tak -zupełnie inaczej niz Ty odbieram pewne fakty. Inaczej tez odbieram Twoje wypowiedzi, niz Ty sama.
Jak zapewne zauważyłaś, nie ja jedna.
Pozwól, ze o tym co bedę robiła sama zadecyduję. Jestem wolnym człowiekiem :)
Ale bez obaw- nie mam zamiaru dyskutowac z Tobą. Boje się,że się potknę o belkę :)
Odniosłam się wylącznie do wypowiedzi i porównan, które przytoczyłas i z którymi się nie zgadzam. Twoja osoba jakos nieszczególnie mnie interesuje.
Miłego wieczoru jaca-rando.
Ta dyskusja już dawna przestała być merytoryczna.
ha ha, Teo, to może em powinien cześciej Ci to czytać? :)))
Litości w jakim kraju my żyjemy !!
jego celem nie jest zapoznanie opinii publicznej z obiektywnymi faktami, lecz wywarcie jakiegoś wrażenia.