Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Taba, nooo tiaaa, ale nie oczekuj od 60kilkuletniej osoby, że będzie poszukiwac.
Różo, dałaś mi "eee" w kontekście tego:"Nooo, to np w kontekście in vitro, któremu poddają się osoby niewierzące lub wierzące inaczej można by zapytac co do tego osobom identyfikującym się z bezwzględną nauką KK. A jednak zabierają głos. I już tu pomijam Was maleńkie robaczki nie mające wpływu na stan polskiego wspomagania rozrodu (przynajmniej jeszcze dziś dzięki Bogu), ale chocby polityków tworzących jakieś durne ustawy.", czyli rozumiem, że się nie zgadzasz, a co za tym idzie, mimo, żę nie zawsze zgadzasz się z KK akceptujesz jego naukę i respektujesz prawo bez względu na to czy to Ciebie dotyczy czy nie? Bo, nie do końca rozumiem Twoją postawę.
Nie jestem pewna, czy dobrze Cię zrozumiałam. W sensie politycznym jestem zawsze zdecydowanie na nie wobec in vitro. To, co mówi Kościół w tej sprawie nie ma dla mnie większego znaczenia, tak samo jak Kościół nie jest przyczyną tego, za jako niemoralne rozpoznaję zabijanie. Uważam, że dałaś niedobry przykład.
Uważam, że ocenianie czyichś poglądów ze względu na wiek jest mocnym nietaktem. Obniżając rangę zaprezentowanych przeze mnie poglądów - które moją prywatną własnością bynajmniej nie są - obrażasz mnie i innych, którzy reprezentują tę "linię ideową".
RóżaŻabczyńska] Proszę, żebyś troszeczkę wyważyła retorykę, jaką stosujesz - swoje wątpliwości możesz wyrazić bez stosowania takich pokrętnych odwołań
Uważam, że ocenianie czyichś poglądów ze względu na wiek jest mocnym nietaktem
Dziewczyny, ale twierdzenie: "jesteś młoda - życie zweryfikuje poglądy" oznacza implicite, że te poglądy są nieprzemyślane, niepoważne, niedojrzałe
Jeżeli pozostaniemy przy twierdzeniu, że "generalnie poglądy ulegają zmianie na skutek doświadczeń" to dotyczy to nas wszystkich w równym stopniu.
Ideały są trudniej wymienialne niż emocje.