Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Jakby się nie lubiły, to by się razem nie bawiły, nie dzieliły itd. Dobrze kombinuję?
czy rodzic ma prawo narzucać dzieciom, żeby koniecznie zachowywały się w tej kwestii tak, jak on to sobie wyobraża?
Jak widzę, ile moje dziewczyny uczą się od siebie nawzajem każdego dnia, jak się uczą razem funkcjonować, rozwiązywać konflikty itd., tojestem całkowicie przekonana, że gdyby każda z nich była jedynaczką, to bardzo, bardzo wiele by straciły.
- tez tak mamy i widze jak to czasem ciezko jak ciagle moj musi do mamusi jechac, cos zalatwic, zapraszac na kazde swieta.... Ja rozumie, ze swieta sa rodzinne, ale nawet bysmy nigdy nie mieli opcji spedzic ich sami z dzieckiem, bo przeciez nie zostawimy mamusi samej, ktora nie ma nikogo bo sama byla jedynaczka, jej mama tez jedynaczka. Ja mam meza jedynaka. Cierpial z tego powodu przez cale swoje mlode- dzieciece zycie. Ale kiedy zachorowala jego matka to to dopiero bylo tragedia. Sam jeden musial sie z tym zmierzyc, pomagac, jezdzic, zalatwiac. Nie mial nikogo ani brata ani siostry, ktorzy by go w tym choc raz odciazyli.
wg moich doswiadcczen jedynacy potrafia budowac bardzo fajne silne przyjaznie, umieja sie wbrew opiniom dzielic. nie chce uogolniac, ja akurat spotkalam takowych.
Trzeba też dużo inteligencji, żeby potrafić się nudzić, bo to też ważne i dla zdrowia psychicznego i fizycznego :)
No bo sama nawet stwierdzilas, ze raczej naturalnym jest robienie niektorych rzeczy, opisanych w tekscie jako bledne.
U nas wlasnie niestety bylo tak, ze jaka moja o 5 lat starsza siostra mnie zlala, to mama mowila "najwidoczniej zasluzylas, ja sie w wasze sprawy wtracac nie bede". I wiecznie bylam poszkodowana. Bo ja bic nie umialam a zawsze dostawalam. Nikt mnie nie obronil. A chcialam, potrzebowalam tego.