Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
nie będzie już najmłodszy, tylko starszy - jak to podkreśla cały czas
w końcu siedmiolatek i nie uwierzy, że to prezent od malutkiej siostry.a kto wie... moze uwierzy... Zawsze mozesz jakas wrozke wymyslic, w koncu w te zebowa chyba wierzy?? he he
A potem chłopaki dostaną
jak chłopaki się biją, bo "coś" to ja tłumaczę Dużemu, bo na razie on na tyle kumaty, że Gugi nie chciał go popchnąć, tylko np. przytulić, ale jest mały i niedelikatny, bo nie umie inaczej.
U nas mam wrażenie, że Hani przeszkadza, że młodsza siostra jest... młodsza. No wiecie, zachowuje się jeszcze mniej dojrzale od niej i to widać. Jakieś typowo dwulatkowe wrzaski i histerie w tym nie pomagają
Najlepiej sprawdza się zasada, że jak ktoś kogoś uderzy, to cała uwaga należy się ofierze, a z agresorem rozmawiam w drugiej kolejności
Mojego brata wpieniało jak był nastolatkiem, że ja przychodziłam do niego do pokoju jak swoje koleżanki zapraszał...
U nas to nie działa :/ Najlepiej sprawdza się zasada, że jak ktoś kogoś uderzy, to cała uwaga należy się ofierze, a z agresorem rozmawiam w drugiej kolejności. Jak odwrotnie robiłam, to miałam wrażenie, że bicie jest po to, żeby uwagę ściągnąć na siebie...
zeby dziecko nie zostalo samo do mnie nie przemawia. tak samo, zeby dziecko zrobilo mi na starosc herbate.
Ja się zdecydowałam na dziecko, bo nie wyobrażałam sobie mieć jedynaka, po prostu. Chciałam, żeby dzieciaki miały siebie właśnie będąc dziećmi, żeby - jeśli się uda, mieli kompana, któremu się można zwierzyć, któremu można wieczorem szeptać różne rzeczy w tajemnicy przed rodzicami, bawić się razem, żeby się bić, ale też kochać i bronić. Nie wiem, mnie się z tymi kojarzy "posiadanie" brata lub siostry.