Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
dziecko ma rok i w początkowym okresie adaptacyjnym nie potrzebuje zabaw typowo przedszkolnych (bo to o czym piszesz to właśnie takie zajęcia). Na początku te dzieci potrzebują przytulenia, ponoszenia, zmiany pieluchy i takiego zaopiekowania się.
tylko dojrzałości dzieci do odpowiednich do ich wieku zabaw
W praktyce jest jeszcze wiele starszych pań poprzyjmowanych do pracy na starych warunkach,
maluszki takie, co tylko siedzą były ustawiane w kółku, a panie z taką kolorową chustą chodziły i śpiewały różne piosenki, opowiadały o wietrze, burzy. No i dawały maluchom takie dziecięce instrumenty, a te w rytm albo i nie w rytm muzyki "grały" :D
ja WOLE te starsze panie, majace doswiadczenie, czesto z wlasnymi dziecmi, majace pojecie praktyczne, mimo ze byc moze braki aktualnej wiedzy ksiazkowej. maja duzo lepsze podejscie do dzieci respekt itd. inna sprawa ze czasem im sie nie chce
ja WOLE te starsze panie, majace doswiadczenie, czesto z wlasnymi dziecmi, majace pojecie praktyczne, mimo ze byc moze braki aktualnej wiedzy ksiazkowej. maja duzo lepsze podejscie do dzieci respekt itd. inna sprawa ze czasem im sie nie chce.
ja WOLE te starsze panie, majace doswiadczenie,
"zjedz kanapeczkę, zjedz bananka, nie brudź rączek" :DD
Monia, a widzisz, nianię z kolei to ja bym młodszą wybierała
te młode ganiały z dzieciakami, a babcie lub starsze opiekunki (ale takie 50+) siedziały na ławkach albo z uporem maniaka "zjedz kanapeczkę, zjedz bananka, nie brudź rączek"
O takie w większości mam w naszym żłobku :) jest jedna starsza i bardzo nam ten układ odpowiada, takich młodych siks po szkole chyba nie ma, od października natomiast jak pisałam Janek idzie razem z większością grupy do starszaków, a tam już średnia wiekowa pań jest wyższa i nie bardzo mi odpowiada ta zmiana :( Dzieci urodzone od września 2012 zostają w trzeciej grupie razem z paniami, a starsze niestety zmieniają grupę :( taka 35 lat z dwojka dzieci to juz nie uwazam za mloda
taka 35 lat z dwojka dzieci to juz nie uwazam za mloda
Tak, tak, ja też pisałam o takiej od razu po szkole/studiach.
Dziewczyny, głupie pytanie - w którym miejscu podpisać pościel...? Bo ręczniczek to chyba łatwo na tej "zawieszce", ale pościel? W ogóle to jest dziwne, bo mamy przynieść poście
Heh, no i starsza opiekunka powiedziała, że gdyby wczoraj z nią mąż porozmawiał to by wpuścili Krasnala, a ja bym oświadczenie doniosła po południu, bo ten dzień przerwy więcej szkód narobi...
bo czasami może go zmóc senność i musi byc go gdzie wygodnie położyć
O! Olśniło kobietę ;)
Pewnie tak ... choć w żłobkach które ja znam z terenu warszawy spanie/polegiwanie obowiązkowe ... mówię o pańswowych
Frag, kilka linków a mozesz też uszyć sama jesli umiesz oczywiście:D
Ewa - ale to uważam, że matki powinny się deklarować, że dane dziecko będzie leżakowało,
Problem ze spaniem często mają rodzice, którzy wyeliminowali drzemki w dzień, żeby dzieci nie szły spać np o 23, nagle okazuje się że mają problem znów, bo dziecko śpi w ciągu dnia 2 godziny i o tej 19-20 wcale nie wygląda na zmęczone