Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
kochani rodzice nie wierzcie we wszystko co dziecko mowi na temat przedszkola,a my obiecujemy nie ierzyc we wszystko co dziecko opowiada o sytuacji w domu...
Ja codziennie przy sniadaniu lysze ze smierdze kupa albo nia jestem taki etap chyba.
A jakie były Twoje odczucia jak byłas tam z Milką na początku?
teraz jest etap: mamo, moze ja zrobie kupe w gatki z szyderczym blyskiem w oku, wrrr
no taka akcja już była w żłobku i źle się to skończyło dla rodziców...bo nie jest legalne nagrywanie kogoś bez jego zgody, nauczyciela dzieci itd
najlepiej wybrać przedszkole z monitoringiem.
w przedszkolu byłysmy na dniach adaptacyjnych...
miałam namiastke tego co bedzie sie dzialo we Wrzesniu...
płacz,histeria,wrzask... i tylko jedno zdanie "mamo,idziemy juz do domu!" wrecz rozkaz!
ale niestety znamienitej większość otyłości u dzieci ma swoja przyczynę w nieodpowiedzialności rodziców.
jak mam zostawic 3latke wsrod obcych kobiet,gromady wrzeszczacych dzieci?
mam poprostu wyjsc i zamknac drzwi?
ja raz widzialam takie dziecko, nad jeziorem jak bylismy, masakra, taki maly, nie wiem czy mial 2 czy 3 lata, ciagle siedzial i jadl (akurat robili grila). maly wygladal jak zapasnik sumo skrzyzowany z tym ludkiem z michelina. nawet sie ruszac nie mogl za bardzo. to akurat juz nadwaga nie byla tylko chorobliwa otylosc wrecz.
Uwagę im zwracano nie raz.
3 lata i 24 kg??? jeeezuuuu.
poza tym nie wyobrazam sobie "rzucic na głęboką wode" ,trzasnac drzwiami i wyjsc.
przeciez to szok dla dziecka. zawsze była mama a teraz wyszła i nie wraca...
U tej rodzinki w końcu zjawiła sie opieka społeczna. Grozi rodzicom odebranie praw, gdy stanowią zagrożenie dla dziecka ( w postaci narażenia na utratę zdrowia i zycia z powodu dopuszczenia do tak patologicznej otyłości).
Tak się u tego Szymona zaczęło, teraz jego siostra ma 3 lata i 24 kg ;(
Trzylatek jest na tyle kumaty, że można mu wiele objaśnić.
Ale dieta tej dziewczynki (wiem,bo moja kolezanka się nia opiekowala) sklada się glownie ze słodyczy. na jedno posiedzenie ta mala zjada calutka paczke duza chipso lub precelkow
Teraz ma jakis maly lek separacyjny, wyszlam z domu po bulki zostawiając go na chwilę z babcią i już wlaczyl mu się mały lęk. A taki był już odważny... Ostatnio wszędzie i wszystko chciał "sam".
Ja, jak już pisałam jestem przewrażliwiona i nie chciałam, żeby za mną płakała