Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Dzięki za odpowiedź, bo jak na razie to chyba zaczynam za bardzo panikować :)
Kasiek, a Ty rodziłaś naturalnie mając cukrzycę ciążową czy jednak miałaś robione cc?
Dlaczego przy cukrzycy ciążowej trzeba się udać do odpowiednich szpitali?

Wyeliminowałam słodzenie herbaty, słodycze i białe pieczywo, poza tym jem normalnie...
po wczorajszej kontroli poziomu cukru stwierdzam, ze nie jest chyba az tak zle, po kazdym posilku nie wiecej niz 105 :)

jadłam (metodą prób i błędów) prawie wszystko, pod koniec było trochę cieżej te ładne wyniki utrzymać ale dojechałam na samej diecie czego Ci życzę! pod sam koniec ciąży wyniki powinny się Wam poprawiać (w sensie spadać) bo to jest też znak dojrzałego łożyska - tak mi gin mówił i miał rację...
No to dziś zjadłam śniadanie (3 kawałki chleba razowego, szynka z drobiu, ogórek, sałata, rzodkiewka, pomidor+ herbata bez cukru) po nie całej godzinie zaczęło mi się słabo robić, zmierzyłam cukier i 65...

Kasiek, bardzo dziękuję za odpowiedź.
Moja teściowa siedzi teraz na necie i czyta o cukrzycy ciążowej i mnie straszy...
Coś chyba jest nie teges ze mną wczoraj jadłam normalnie cukier po 1h ok, dziś bardziej dietetycznie i po godzinie od obiadu (de-volaille z pieczarkami, sałata z jogurtem, grillowana cukinia, 2 kawałki chrupkiego pieczywa) cukier 45, słabo i w ogóle... zjadłam 2 kostki czekolady, co by się podniosło...zjem normalną kolację i zobaczymy, jak będzie...
Moze to jednak nie cukrzyca... musze o tym wszystkim powiedziec gin. na wizycie... Niech on cos poradzi...
wyniki mi było ciężko utrzymać dopiero pod koniec
może zabrakło np. ziemniaków.do ziemniaków to nikt i nic mnie nie zmusi :D nie jem ich od 6 roku życia

Mam liczyć ruchy płodu i nie wiem jeszcze dokładnie na czym to polega. Czy codziennie o tej samej porze mam liczyć ruchy czy to jest obojętne o której godzinie mierzę ruchy w danym dniu?
niunia mnie moj gin. prowadzacy wyslal na oddzial, mimo, ze miala zapisane wyniki badan cukru, ktore sobie robilam... Powiedzial tylko, ze w szpitalu wszystko lepiej sprawdza i bedziemy spokojniejsi...