Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Dzięki za odpowiedź, bo jak na razie to chyba zaczynam za bardzo panikować :)
Kasiek, a Ty rodziłaś naturalnie mając cukrzycę ciążową czy jednak miałaś robione cc?
Dlaczego przy cukrzycy ciążowej trzeba się udać do odpowiednich szpitali?
Wyeliminowałam słodzenie herbaty, słodycze i białe pieczywo, poza tym jem normalnie...
po wczorajszej kontroli poziomu cukru stwierdzam, ze nie jest chyba az tak zle, po kazdym posilku nie wiecej niz 105 :)
No to dziś zjadłam śniadanie (3 kawałki chleba razowego, szynka z drobiu, ogórek, sałata, rzodkiewka, pomidor+ herbata bez cukru) po nie całej godzinie zaczęło mi się słabo robić, zmierzyłam cukier i 65...
Kasiek, bardzo dziękuję za odpowiedź.
Moja teściowa siedzi teraz na necie i czyta o cukrzycy ciążowej i mnie straszy...
Coś chyba jest nie teges ze mną wczoraj jadłam normalnie cukier po 1h ok, dziś bardziej dietetycznie i po godzinie od obiadu (de-volaille z pieczarkami, sałata z jogurtem, grillowana cukinia, 2 kawałki chrupkiego pieczywa) cukier 45, słabo i w ogóle... zjadłam 2 kostki czekolady, co by się podniosło...zjem normalną kolację i zobaczymy, jak będzie...
Moze to jednak nie cukrzyca... musze o tym wszystkim powiedziec gin. na wizycie... Niech on cos poradzi...
do ziemniaków to nikt i nic mnie nie zmusi :D nie jem ich od 6 roku życia może zabrakło np. ziemniaków.
Mam liczyć ruchy płodu i nie wiem jeszcze dokładnie na czym to polega. Czy codziennie o tej samej porze mam liczyć ruchy czy to jest obojętne o której godzinie mierzę ruchy w danym dniu?
niunia mnie moj gin. prowadzacy wyslal na oddzial, mimo, ze miala zapisane wyniki badan cukru, ktore sobie robilam... Powiedzial tylko, ze w szpitalu wszystko lepiej sprawdza i bedziemy spokojniejsi...