Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
A po czym to wywnioskowalas? ;) Nie, jezdzil w Maxi Cosi Cabriofix, zapiety pasami, co mu nie przeszkadzalo w odwracaniu glowki i skrecaniu klatka piersiowa w bok, by zerkac co sie dzieje z przodu ;) To on bez pasów jeździł ?
Madziuk, obicie też trzeba dobrze wybrać. Widziałam romery z takim zwykłym, sztucznym jakby siatkowanym materiałem - nie wiem, czy jeszcze takie są. Mamy obicie trendline w romer plus king Elena i to jest ok. Materiał przypominający nieśliską tkaninę kurtkową.
Kupowaliscie w sklepie stacjonarnym? Bo na necie nie widze mozliwosci wyboru obicia.
A po czym to wywnioskowalas? ;) Nie, jezdzil w Maxi Cosi Cabriofix, zapiety pasami, co mu nie przeszkadzalo w odwracaniu glowki i skrecaniu klatka piersiowa w bok, by zerkac co sie dzieje z przodu ;)
skrecaniu klatka piersiowa w bok, by zerkac co sie dzieje z przodu ;)
Bo też mam MC Cabriofix i Mikołaj jest tak spięty pasami, że nie ma szans na jakiekolwiek "siadanie" w foteliku czy odwracanie się w kierunku jazdy...chyba, że chodzi Ci od odciąganie samej głowy?
To jak to zrobic? Ile miejsca zostawic? Mniej niz na palec wskazujacy? Bo tak mial bardzo ciasno, a jednak probowal sie podnosic i obkrecac mimo wszystko. Majac 9 miesiecy nie chcial juz jezdzic tylem do kierunku jazdy. Pamietam jaki zadowolony byl w starszym foteliku w taksowkce z/na lotnisko. Pasy w fotelikach powinny być na tyle mocno ściągnięte, by uniemożliwić takie wygibasy jak próby siadania, czy odrywanie klatki w bok.
Rozkładamy według potrzeb.
Co do Romerow to można wybrać:
Romer King Plus - tylko mocowany na pasy
Romer Safefix Plus - to samo co King Plus, ale tylko na isofix
Ja kupuję Versafix, bo można go przymocować zarówno pasami jak i na isofix (jest to dla mnie o tyle istotne, że mamy 2 auta: kombi z isofixem i vana 2 osobowego oczywiście bez isofixu)
Czy ktoras z Was ma Besafe Izi Comfort X3 9-18 Kg
obecnie trzeba wozić dziecko tyłem min. do 15 m-ca życia