Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Uś, ja bym jasno na sprawie powiedziała o co mi chodzi - można zaproponować spotkania, kiedy w PL będziecie. Tym bardziej, jeśli on się dziećmi nie interesuje.
kurcze to co?powinnam powiedziec że chce się przeprowadzić?
Myślałam ze może lepiej będzie tego nie wyciągać
Że może odebrac lub ograniczyć i robić swoje
Kurcze,teraz to już nie wiem co czynić...
Dostałam pismo z sądu o uiszczenie opłaty byłam pewna że wniosek o pozbawienie władzy jest wolny od opłat.a oni chcę 40zł (w razie gdy dzieci sa spoza małżeństwa) lub 100zł (to w naszym przypadku) jeśli to ma być postanowienie zmieniające wyrok rozwodowy fuck
--
Dostałam pismo z sądu o uiszczenie opłaty byłam pewna że wniosek o pozbawienie władzy jest wolny od opłat.a oni chcę 40zł (w razie gdy dzieci sa spoza małżeństwa) lub 100zł (to w naszym przypadku) jeśli to ma być postanowienie zmieniające wyrok rozwodowy fuck
Ja po pierwszym ''nie'' zrezygnowałabym ze wszelkich prób kontaktu z takim panem.
natrętna w utrzymaniu kontaktu.
lepiej sie zastanow jak mu wytlumaczyc.
Nie obraz sie Monia, ale mysle, ze ty bardziej to przezywasz niz Dawidek
Monia nie raz pisała, że jej były był dobrym tatą.
I Monia go do tego nie zmusi
nie wiem co Monia małemu opowiada o tacie, ale chyba powinien wiedzieć, że nie ma na co liczyć,
Winni, bez urazy, ale dla mnie swietny tata to nie jest tata ktory zostawia dziecko
Czy taki co nie spi cala noc mierzac co minute temperature, gdy dziecko jest chore?
. Co znaczy swietny tata? taki co wyglupia sie z dzieckiem, podrzuca je i łaskocze? idzie z dzieckiem na lody i na spacer?
wytłumaczyć dziecku że ojciec go nie chce
( z tego co kojarze to pisałaś że była już taka sytuacja i duży D. nie zareagował)
W takiej sytuacji tłumaczenie dziecku że tata wyjechał gdzieś daleko były by bez sensu.
Także wiesz, ja staram się patrzeć oczami dziecka... które najpierw rok stał przy furtce i czekał na tatę, potem już nie stał lecz za każdym "dzwonkiem" biegł zobaczyć czy może to tata przyszedł... Potem szukał juz tylko poza domem, zaczepiając obcych panów...
To nie wchodzi w grę bym swojemu dziecku tak pojechała po psychice... Muszę inaczej mówić... Zwykle mówię, że tata jest daleko...
Nie pojąłby tego, że ojciec go nie chce... Oraz na pewno zniszczyłabym go psychicznie, bo za kilka lat na bank wywnioskowałby, że tata go nie kocha...
Spytaj może psychologa jak przekazać dziecku prawdę,
Ty próbowałaś takiej drogi?
Ja mam wrażenie że większy problem ma z pogodzeniem się z tą sytuacją Monia, a nie jej syn.
Monia, bez urazy - a ty bylas z tym u psychologa? ze soba
zebys ty przepracowala, ze ci zwiazek nie wyszedl, to wszystko co nam piszesz zeby ci psycholog pomogl poukladac, podpowiedzial.
Bo z jednej strony cie rozumiem, a zdrugiej - niestety nie
bo ja tez cierpialam, ale bylam wtedy matka i ojcem i skupilam sie na takim dzialaniu, zeby dziecku nic nie braklo
dziadka - zeby dziecko mialo substytut "ojca".
Monia, bez urazy - a ty bylas z tym u psychologa? ze soba
zebys ty przepracowala, ze ci zwiazek nie wyszedl, to wszystko co nam piszesz zeby ci psycholog pomogl poukladac, podpowiedzial.
Bo z jednej strony cie rozumiem, a zdrugiej - niestety nie
bo ja tez cierpialam, ale bylam wtedy matka i ojcem i skupilam sie na takim dzialaniu, zeby dziecku nic nie braklo
dziadka - zeby dziecko mialo substytut "ojca".
Jak przebiega rozwój emocjonalny dzieci autystycznych?
Dawid widywał ojca regularnie zechciałby mieć go na stałe, i co wtedy?
Sytuacja jest jaka jest i musisz się z nią pogodzić i dobrze by było wyjść z tego z podniesioną głową.
nawet teraz jak wnioskujesz o pozbawienie go praw, to chyba tylko po to, żeby nim wstrząsnąć...
Trochę mi żal tego Twojego byłego po tym co tu poczytałam;) Nie chciałabym, żeby ktoś mnie tak namiętnie to czegoś przekonywał, kiedy ja mówię, że nie chcę.
Teraz piszesz, że się z kimś spotykasz.
To chyba ta nowa osoba wie, że masz dziecko?
Ja bym poszła do sądu odbierać prawa, po to, by łatwiej mi było funkcjonować z dzieckiem,
a nie po to, żeby próbować dojść do porozumienia z byłym.
Z jednej strony bardzo szlachetne ze tak walczysz o dobrostan swojego dziecka, rowniez starajac sie namowic eksa do kontaktow z synem, ale eks nie chce!!! zrozum to Monia i zaakceptuj.
to my im wicskamy swoje obawy
A widziałas go w sklepie jak wrzeszczał do obcych "tatusiu wróć?"... Nawet moja mama sie popłakała... On nie rwie szat ze nie ma ojca, zapweniam cie
50 smsow niewzne w jakim okresie czasu to stanowczo za duzo, nawet jak dla mnie. ja przez 3 lata wyslalam moze 10 maili.
jezu, toz nikt nie kaze nam mowic: dawidku, to jest nowy tata!!
nawet jak idziesz na spacer z facetem i bierzesz dziecko, czy goscia do domu przyprowadzasz na kawe to mowisz: to jest kolega mamy, wystarczy
Czyli nie, to nie wiem w jaki sposób chcesz się z nim porozumieć, telepatycznie?
Pisałaś, że czujesz niedosyt i że może jeszcze byś coś zrobiła. No to skoro tak czujesz to do dzieła.
nawet nie informowała go o tym że będzie sprawa z sądzie,
Jeżeli ojciec Dawidka wyrobił sobie o Tobie takie zdanie, że go nękasz, jesteś agresywna, to każdy twój ruch, nawet najbardziej neutralny będzie tylko potwierdzać jego o Tobie zdanie, czyli że go nękasz itp
może kiedyś dojrzeje i zechce spotkać syna,
czy oni namawiali swojego syna na kontakt z synem, bo jeśli tak, a mimo to ojciec nie chc