Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorizza
    • CommentTimeApr 22nd 2009
     permalink
    Ewy nie było ostatnio ...
  1.  permalink
    Nom,Ewa gdzieś zniknęła...
    -- http://cudmania.blox.pl/html
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    cześć Wam :)
    dla JEMMY :
    "Do udaru mózgu najczęściej dochodzi, gdy jedno z naczyń doprowadzających krew do tego narządu nagle zostaje zamknięte lub przepływ krwi jest niewystarczający, na przykład z powodu powstałej skrzepliny (jest to tzw. niedokrwienny udar mózgu). Groźniejsze jest uszkodzenie pnia mózgu, gdyż są w nim zgromadzone wszystkie ośrodki sterujące najważniejszymi układami organizmu, m.in. oddychania i krążenia. Gdy dojdzie do pełnego zakrzepu tętnicy podstawowej zasilającej pień mózgu lub jej pęknięcia, tak jak w wypadku posła Gruszki, chory ma niewielkie szanse na przeżycie. W Polsce liczba umierających z powodu udaru należy do najwyższych w Europie - w pierwszym miesiącu po udarze życie traci 40 proc. chorych, po roku - aż 60 proc., dwukrotnie więcej niż w Europie Zachodniej i USA. Spośród tych, którzy przeżyją, aż 70 proc. - prawie o jedną czwartą więcej niż w innych krajach - zostaje inwalidami. Rosną też koszty opieki zdrowotnej z powodu udarów - eksperci ONZ prognozują, że w ciągu 30 lat zwiększą się one co najmniej o 30 proc."
    --
  2.  permalink
    i ja sie melduje srodowo...no ale fakt ze ostatnio cos pustkami tutaj wieje...:)
    --
  3.  permalink
    Nom, strasznie tutaj pusto, brakuje mi tych pogawędek:(
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    Buziaczki zostawiam i uciekam :)
    --
  4.  permalink
    no poprostu popadamy ze skrajnosci w skrajnosc...jak pisaly to jeden dzien nieobecnosci bylo trudno nadrobic...a teraz jak ktos sie pokaze to swieto...a moze by tak jakis zloty srodek znalesc?? heheh
    --
    •  
      CommentAuthorIWA
     permalink
    Mi dziewczyny tez tego brakuje, ale czas kurcze nie chce się rozciagać jak z gumy - bezczelny - stawia opory :wink::wink::wink:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    ano...
    a kiedyś to było kilka stron do nadrobienia :devil:
    --
  5.  permalink
    wlasnie przyjechala Minikowa poducha...zaraz wyprobujemy...:)
    --
    •  
      CommentAuthorHogatka
     permalink
    Izunia , żyję choć poniedziałek był dla mnie najgorszym dniem w życiu, tego co przeszłam nikomu nie życzę, miałam okzaję zobaczyć na żywo kolejny atak Jakuba, potem po południu znowu mi wył, żeby go zabrać bo tam sami debile, że on tak nie chce zyć i ehh. Wczoraj już pogodny, zakumplował się, no i już nie jest na mnie zły, że tam jest.
    Ciężko jakoś znaleźć chwilkę bo załatwiam sobie dosfinansowanie do czynszu, złozyłam o powrót do pracy a zamiast żłobka to Hubcia popilnuje mi przyjaciółka mojej mamy więc spoko. Martwi mnie bardziej fakt czy nie zaliczyłam wpadki znaczy u nas ostatnimi czasy seksik od wielkiego dzwonu i zawsze przerywany ostatni był 2 tyg temu po 2 miechach przerwy i tak jak zawsze tylko, (może nerwy i dlatego się tak czuję) cały czas mi niedobrze, cycki to jak bomby zegarowe bolą jak diabli i okres dopiero 1 dzień po terminie. Myślę że to stres ale chyba gdyby okazało, się że po raz kolejny mam pecha(Jakub pigułki) to chyba bym się totalnie załamała bo finanse to u nas dalej w stanie gorzej niż opłakanym a tu zamiast pracowac to ....póki co staram sie nie popadać w jakieś schizy.

Hubcio śpi jak wstanie to czekam na mojego i lecę do Jakuba a potem dalej robić w ogrodzie a potem jestem tak padnięta że z miejsca zasypiam
    --
  6.  permalink
    Paty, i jak się poducha sprawdza?
    •  
      CommentAuthorpsycho_patka
    • CommentTimeApr 22nd 2009 zmieniony
     permalink
    Hoga mam nadzieje ze tak jak i u nas najgorsze juz macie za soba...dobrze ze znalazl sobie kumpla/kumpele??? mysle ze bedzie Mu latwiej z kims w podobnej sytuacji...trzymam za Was kciuki..i nie schizuj sie tak babo...:)

shehe no Minik wyglada na zadowolonego...
    [URL=http://www.fotosik.pl][/URL]
    --
    •  
      CommentAuthorizza
     permalink
    Hoguś widzisz ja myślę o Was ... przykro mi, że Jakub tak przechodzi leczenie, ale wierzę, że będzie dobrze! Cieszę się, że znalazł tam już jakąś bratnią duszę :P No to co ... życzę by wszystko się ułożyło, może faktycznie stres i nerwy biorą górę nad cyklem > jakby nie było ma o znaczenie. A już powiedzieli w pracy, że możesz wracać? Fajnie, że Hubciem zaopiekuje się psiapsióła :D
    Daleko masz do szpitala do Kuby?
    •  
      CommentAuthorizza
     permalink
    Pati Mały wygląda zajebiście na tej poduszce :P
    Normalnie sam pysk mi się śmieje :D On sam wydaje się być zadowolony ;DD
  7.  permalink
    Iza no mysle ze jest mu mega wygodnie...:) i mysle ze nie raz mu ta poduche podkradne...jak dobrze ze mam tylko 156 cm wzrostu...polowek ze swoim 190 to raczej sie na niej nie zmiesci hehe:)

a teraz uciekamy na spacer zlapac troszeczke sloneczka...:)
    --
    •  
      CommentAuthorHogatka
     permalink
    Izunia mam nadzieję, ze stres robi bajzel w moim cyklu bo od następnego miałam zamiar wykresować nooo
    Z pracy jeszcze czekam ale pewnie niedługo się odezwą, jedna z dziewczyn jest na l4 na kręgosłup od 3 miesięcy a zacznie sie okres urlopowy więc pewnie wskoczę.
    Do Jakuba ganiam na piechotkę 35 minut szybkim truchtem w jedną stronę więc cały dzień się nalatam, potem na wieczór macham łopatą. Posadziłam już sobie buraczki, koperek, kabaczka i bób, jak uciułam troszkę to dokupię bobu, fasolkę szparagową i ogórki
    --
    •  
      CommentAuthorizza
     permalink
    Moje dzieci już śpią 2h45min > może by tak zechciały już wstać :P
    Hoga no to trochę się nalatasz, ale co tam ... :D
  8.  permalink
    haha Iza zeby Ci pozniej nie daly tak popalic ze bedziesz sie modlila aby poszly w koncu spac...:)
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    moja dzisiejsza pizza :)

:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    Prawie jak z reklamy pizzerii. :-)
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    :D nie wiedziałam, że aż tak dobrze wygląda :shamed:
    --
  9.  permalink
    Pizza wygląda super apetycznie:)
  10.  permalink
    Ama prawie robi wielka roznice...pewnie smakuje o niebo lepiej niz taka z pizzerii heheh:)
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    :cool:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    oglądacie 39 i pół ?
    jest nowa piosenka :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorjem
     permalink
    Talka, nie musisz mi klejać tego co wyszakałas w google. Nie wiem czy dla mnie jest jakikolwiek procent szans, przy którym przestałabym walczyć o swoich bliskich. Współczuję ci bardzo, ale jednocześnie chciałabym, żeby za wszelką cenę zaczęła walczyc o swojego tatę...
    .
    Hoga ściskam mocno, mam nadzieję, że w końcu wszystko się ułoży i w końcu odpoczniesz :hugging:
    .
    Patrycja Dominik jest moim bohaterem :) I świetna ta poducha, dla niego chyba idealna :)
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    JEMMA: ale jednocześnie chciałabym, żeby za wszelką cenę zaczęła walczyc o swojego tatę...

sugerujesz, że z mamą nie walczymy ? w hospicjum będzie miesiąc, żebyśmy mogły zaopatrzyć sypialnię rodziców w niezbędne sprzęty- typu łóżko czy materac. konieczne jest również umówienie pielęgniarki. nie dałybyśmy rady załatwić tego z poniedziałku na wtorek, a właśnie tyle czasu minęło odkąd mama się dowiedziała co konkretnie jest z tatą i jakie są jego szanse do momentu wypisania ze szpitala
    --
  11.  permalink
    Ja rozumiem wasze postepowanie talka-jak nie ma kasy to trzeba sie nieźle nakombinowac prawda? trzymam kciuki zeby tat jak najszybciej znalazł sie w domu

Minik jak jakis królewicz ma teraz swój tron-fajnie wyglada na zadowolonego

Laski dzisiaj sie poddałam zjadłam 2 kawałki pizzy och tak mi wstyd...przed sama sobą
    --
  12.  permalink
    Czesc dziewczynki
    Hoga - sciskam Cię mocno.
    Patrycja - suuuper ta poducha:) A mały uśmiechniety jak zawsze! Tak trzymać :)
  13.  permalink
    Ciacho- jaki to wstyd? Niech Ci idzie na zdrowie :)
  14.  permalink
    Chyba przestane przychodzic wieczorami, bo ciągle Was nie ma- baby wstretne!!!!
  15.  permalink
    Ja też dzisiaj przesadziłam, także ciacho nie przejmuj się. Jak nie schudnę 4 kilo w ciągu miesiąca, to nie będę mieć kiecki na wesele kuzyna, a jakoś nie chce mi się odchudzać:(
    Mama mi dzisiaj w celu poprawy humoru kupiła żółte szorty, już się nie mogę doczekać lata, ale do nich też muszę schudnąć, tyle, że z kilogram jedynie:DD
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    Nie gniewajcie się ale muszę sie pochwalić
    Ania dzisiaj śpiewała
    A tak wygląda na scenie - w długiej przerwie w trakcie piosenki przeglądała romantycznie album ze zdjeciami
    http://28dni.pl/pictures/201775.jpg
    --
  16.  permalink
    Aga- chwal sie, chwal się:) W koncu masz kim :) Córa prawie dosrosła :) Wyglądała b ładnie :) O muzyce nie piszę, bo po pierwsze primo nie znam się, a po drugie primo to nie mój gatunek, więc sama rozumiesz :)
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    ciasteczko1984: Ja rozumiem wasze postepowanie talka-jak nie ma kasy to trzeba sie nieźle nakombinowac prawda? trzymam kciuki zeby tat jak najszybciej znalazł sie w domu

dzięki Ciacho... fakt, jak nie ma pieniędzy to ciężko jest... a niby kasa szczęścia nie daje... może i nie gwarantuje, ale jej brak nie jest fajny... oby udało nam się wszystko pozałatwiać i mi jakąś pracę znaleźć, żebym mogła pomoc... no i w takim wypadku nasza z R. wyprowadzka stoi pod znakiem zapytania... :sad:
    --
  17.  permalink
    mój syn dzisiaj ze złosci na placu zabaw pociagnał mnie za włosy i zostało mu mnóstwo w garsci.skad on ma tyle siły? łzy mi staneły w oczach normalnie a ludzie patrzyli na mnie w oczekiwaniu co zrobie.a ja wziełam go pod pache ,do auta i do domu.wasze dzieci tez takie buntownicze?
    --
  18.  permalink
    Talka jaki macie metraz? a moze R by sie na jakis czas wprowadził do was? chyba ze faktycznie zalezy Ci zeby sie wyprowadzic od rodziców.
    Powodzenia w szukaniu pracy , wtej sytuacji chyba musisz brać co sie trafi,pamietaj ,że najlepiej to gdzies sie zaczepic! potem można zawsze zmienic ale sie nie stoi w miejscu
    --
    •  
      CommentAuthorSheherezadah
     permalink
    Talko, przykro mi, że Wasze plany wyprowadzkowe póki co runęły, ale myślę, że R.zrozumie w jakiej jesteś sytuacji. Trzymam kciuki, żeby stan taty sie poprawił.
    And, ale z ANi śliczna panienka:)
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    nasze mieszkanie ma 80m kw. bardzo zależy mi na samodzielności bez rodziców... i nie chodzi tu tylko o prowadzenie swojego domu, ale o sytuację w moim domu - matka pijaczka, tata sparaliżowany... po prostu nie mam już sił z tym walczyć...
    btw. moja mama zaproponowała, żeby R. się wprowadził do nas, kiedy jej powiedziałam,że zamierzamy się wynieść... od razu jej powiedziałam, że nie ma na co liczyć... R. zresztą też wolał by mieszkać z jego mamą niż z moimi rodzicami. z tym się zgadzam - jego mama jest o niebo lepsza... (nie wiem czy to w porządku wobec mojej mamy tak pisać... ale ona mi naprawdę dała w kość...)
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    She, R. rozumie. To nie on nalegał na wyprowadzkę, lecz ja.
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    zmykam.
    spokojnej nocy :-) do napisania! :smile:
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    no to nadrobilam...
    Pati jestem pelna podziwu dla Waszego dzielnego Synka ze mimo gipsu dalej jest taki usmiechniety no i dla Ciebie tez bo nie tracisz sily i wiary :*

Talka, mam nadzieje ze cos z mama wykombinujecie. znam sytuacje z osoba niedolezna w odmu. u moich rodzicow tez stoi lozko szpitalne i wszelkie wyciagi przez lata byly.... a sprawdzalyscie czy nie nalezy wam sie jakas pielegniarka srodowiskowa z MOPSu?? to zawsze taniej niz prywatnie

Aga jak tam sie miewa budowa? panienka to juz z calego okienka wyglada??
  19.  permalink
    dziewczyny jeszcze raz dziekujemy za te wszystkie mile slowa...ja sama jestem strasznie ale to strasznie dumna ze swojego dziecka...strasznie sie balam ze po tej operacji sie zmieni...ze przestanie byc wlasnie takim usmiechnietym od ucha do ucha dzieckiem...ze bedzie plakal i ze ja poczuje sie bezsilna...jest zupelnie odwrotnie...maly jak widac radosny jak dawniej...a ja juz w wieczor po operacji poczulam w sobie mnostwo sily...zalala mnie fala niespozytych zapasow energii...dziwne uczucie...nie wiem skad sie wzielo...ale nie powiem dobrze mi z nim...oby tak juz zostalo przez te 79 dni...amen
    --
    •  
      CommentAuthorpsycho_patka
     permalink
    aga no wlasnie jak tam budowa??? jakas kolejna sesyja byla??? na ostatnia sie nie zalapalam wiec chetnie bym cos ogladnela...:)

talka trzymam za Was kciuki z calych sil...i przytulam najmocniej jak potrafie...

uciekam powiesic pranie i zrelaksowac sie do wanny...do jutra :)
    --
    •  
      CommentAuthorAgunia05
    • CommentTimeApr 23rd 2009
     permalink
    Witam na kawie :)
    Dziś u mnie szaro buro i pochmurnie
    Chciałam z Anią jechać do Cieplic i usłyszeć jak śpiewają bo dziś mają kilka występów z zespołem podczas całej imprezy wręczania nagród no i popatrzeć zajmuje pierwsze miejsce :wink: ale niestety nie dam rady :/ na 11 rehabilitacja z Antosią a potem muszę iść na centrum kupić sobie buty.
    Bolą mnie nogi i mam wrażenie że to od pięty idzie mi ten ból :/ masakra po dniu połażenia tak jak wczoraj nie wiem gdzie wsadzić nogi - najlepiej odkręcić i dać na półkę hihih

Wrócę jeszcze na chwilę do wczorajszego konkursu - poziom bardzo wysoki i niektóre dzieci fenomenalne. Najmilsze było to że śpiewały dzieci niewidome i z innymi dysfunkcjami czy zaburzeniami. Zakochałam się w jednej piosence - dziewczynka zaśpiewała ją super - tu są słowa i można pobrać mp3 PIOSENKA DREWNIANYCH LALEK
    --
  20.  permalink
    Witajcie porannie :)
    Poszłam sobie wczoraj i już nie przeczytałam Waszych postów.
    Mój domek rośnie :) Jadę dziś na działkę, więc moze jakieś nowe foto będzie ":)

A tak w ogóle to miłego dnia! :D
    •  
      CommentAuthorIWA
     permalink
    Ja też witam czwartkowo!
    Niestety u mnie szaro-buro i ponuro. Od wczoraj wieczorem leje bez przerwy i jest zimno.
    Podobno ma przestać popołudniu i już jutro ma być ciepło i słonecznie - zobaczymy? :sad:
    --
  21.  permalink
    A u mnie pięknie i wiosennie :) POnoć weekend tez ma być słoneczny:)
    •  
      CommentAuthorIWA
     permalink
    No ja mam nadzieję, że wekend będzie ciepły i słoneczny, bo spędzamy go w Krakowie.:bigsmile:
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.