Hej Laseczki, ja sobie pojadlam :) zaraz musze cos przeciwbolowego lyknac ;)
ahh.. a myslalam, ze te Swieta beda dla nas szczesliwe.. a tu lipa jak rok temu, tam akurat w wigilie bodajze dostalam @, a teraz troszke przed.. no nic
Kandy - hmm, dziwne to, co ma hsg do chamydii? poszukam czegos na necie, moze google mi cos podpowie..
Powiem, wam, że ja też myślę o hsg. Jak się teraz nie uda to zrobię. U mnie do tej pory nie robiono, bo lekarka uznała, że skoro zachodziłam w ciążę, to jest ok. Aaaa, zapomniałam wam napisać, mam wyniki rezonansu przysadki, wszystko ok, żadnych zmian na przysadce nie ma. Więc chodzi o czynność gruczołu.
Madiza, ja czytałam :D oraz to wszystko było omawiane i jeszcze dla pewnosci z nią dziś rozmawiałam i ponieważ inne przyczyny u mnie odpadają ( i bakteryjne i operacyjno/zakażeniowo/zapalne) to tylko pozostaje ta chlamydia.. tak mi powiedziała lekarka..
Kandy oprócz chlamydii zrosty może wywoływać mycoplasma i ureaplasma obie tak samo jak chlamydia nie dają żadnych objawów poza problemami z zajściem w ciążę a nieleczone mogą prowadzić do bezpłodności więc warto byłoby i te też zrobić
ja na ureaplasma to miałam, to pamietam, jakię w zesżłym roku pod koniec i było wszytsko ok. Teraz robić nie bede bo niestety ale nie mam już na to kasy... :/ ale dziękuję:*
Ja mam luzy ze sprzataniem, a moj maz nie chce sie zebrac do kupy zeby cos zrobic :P i to cholerne chorobsko mnie rozklada;/ mam nadzieje, ze do swiat przejdzie
zdecydowalam sie ze dzis jeszcze raz pojde do gin dowiedziec sie o tym ciałku żółtym i o tym plynie co mi mowil .... bo ja juz zglupiałam i dopytam kiedy powinnam miec jakis skok temp chyba to bedzie najlepsze wyjscie ....
Iza Ty nie kombinuj za wiele. Spó♥jrz na komentarze pod wykresem, poczytaj jeszcze raz co Ci napisałam na priv i mierz temp. o stałej porze, a okaże sieę, że wszystko jest jak powinno.
Anderka, ja mam właśnie takie same plany jak Ty, też chyba odpuszczę starania na jeden cykl, a może nawet i mierzenie tempki, żeby psychicznie odpocząć od tego napięcia staraniowego...mam wrażenie, że to też ma znaczenie (to ta tak zwana blokada...)
Witam ponownie ;) Kuleczka mam pytanie - jaki miałąś śluz na początku ciąży? Nurtuje mnie to pytanie - nie bardzo mogę się doszukać odpowiedzi w necie. Już nie pamiętam jak to było.
ja zamowilam i odebralam wlasnie ACON ultraczuly test plytkowy 10mlu... tak by byl w domu. zastanowie sie czy isc na bete w czwartek.. zobacze co ten test pokaze...
Dziewczyny mam pytanie. Bierzecie folik przez cały okres starań, niezależnie od tego jak długo się staracie? Czy można z nim jakoś przedobrzyć i lepiej robić przerwy?
podobno powinien peknac majac wielkosc od 20 do 26mm sam i zarowno jak jest podany pregnyl to pecherzyk musi miec te 19-20mm wtedy uznaje sie go za dojzały tak mi moj gin mowil
Ja wiem że jest to irytujące i wkurza jeśli ktoś jest upierdliwy i tydzien przed okresem doszukuje sie objawów ewentualnej ciąży ALE PROSZĘ WYBACZCIE. POSTARAM SIĘ NIE ZAWRACAĆ TYM GŁOWY. Mam po prostu przeczucie że to jest właśnie to
Dzięki - Leneczka ja się też tak na maxa nie nastawiam bo tą bete to już tyle razy robiłam....................... Zwyczajnie mam przeczucie więc sobie ,,dopisuję,, objawy a może i wmawiam .............:))))