Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
tak głosi teoria BLW.
ale ja uważam (oczywiście nikt nie musi sie z emną zgadzać, ale u nas to po prostu działa), że trzeba odpowiadac na potrzeby dziecka.
Cześć dziewczyny mam pytanie czy herbatkę z kopru włoskiego podaje sie maluszkowi od pierwszych dni życia????
Też stosowaliśmy przy Hani BLW mieszane z karmieniem łyżeczką. I niby było ok. Ale teraz dopiero wyłazi z niej (jak już jest samodzielna bardzo i przede wszystkim za taką chce się uważać), że to miało wpływ. Bo wszystko to, czym była karmiona łyżeczką, jest teraz znienawidzone. Tym sposobem z jadłospisu wypadły wszystkie zupy - bo tymi była karmiona łyżeczką długi czas. Nie chce ich jeść, nie i koniec.
Hydrozagadka - tak z ciekawości zapytam, gdy Hania dostawała jedzenie łyżeczką, to podobało jej się to, czy raczej jadła bo jadła?
Tak sobie jeszcze myślę, a propos tego, co Magdalena napisała i całej idei BLW, że może zbyt wiele się czasem od dzieci wymaga w kwestii jedzenia? No bo przecież niejedzenie zup nie jest wcale takie złe. Może np. Hania stwierdza, że ich nie potrzebuje?
Tak sobie myślę jeszcze, że fajnie, jak się jest z dzieckiem w domu przez pierwsze miesiące wprowadzania pokarmów, bo wtedy ma się nad tym kontrolę. Bo w sytuacji powrotu do pracy jest trudniej. Nie znam babci, wśród moich znajomych, która zaakceptowałaby BLW, nie mówiąc już o opiekunkach czy żłobkach... Sama na razie do pracy poza domem nie wracam, ale gdybym musiała, to wątpię, czy zdecydowałabym się na samo BLW.
Nie znam babci, wśród moich znajomych, która zaakceptowałaby BLW, nie mówiąc już o opiekunkach czy żłobkach...
O? A ja nie mam uszczelki? Chyba... Gdzie ona jest?
Dziewczyny wspomóżcie, wiem że pewnie gdzieś tu jest napisane o krzesełkach do karmienia, ale nie mam czasu przejrzeć wszystkich stron. Chciałabym kupić jeszcze jakieś przed świętami, a jestem mega zielona w tym temacie. Czy mam na coś zwrócić uwagę oprócz tego dużego blatu ? Czy każde można dosunąć do stołu ? Bo jedno oglądałam w sklepie i te nogi przednie wydawały mi się tak daleko wysunięte...
jeśli chcesz do BLW
Chyba każda z nas tak ma :) przeżywam jak mrówka okres, wybaczcie :>
nie żebym się czepiała ale po mojemu Hania za bardzo chyba "leżąca" do takiej zabawy z brokułami