Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Jeśli tak, to normalnie będę do zlewu mnóstwo mleka wylewać, jeśli nie będzie go chciał...

[/url
[/urlGosia siedzi stabilnie w foteliku do karmienia w pozycji półleżącej, jeszcze na prosto jej nie sadzam, na papki to pozycja pewnie wystarcza
120-150 ml, więcej nie jest w stanie zjeść.

, a nie miałabym problemu ze słoiczkami.
, a nie miałabym problemu ze słoiczkami.  [/url
[/url 

Dziewczyny ja polecam ryż basmati, Pupka się nim wczoraj zajadała, a podałam go z warzywami i żółtkiem ugotowanym, pyycha.
 Dziewczyny ja polecam ryż basmati, Pupka się nim wczoraj zajadała, a podałam go z warzywami i żółtkiem ugotowanym, pyycha. 

Czyli na razie jej papek też nie dawać i po 6 miesiącu zacząć blw???

Ooo pieczone jabłko, to jest to

100 przepisow BLW za darmo do pobrania

psycho_patka, a polskiej wersji nie masz??

tylko mysle, ze siedzi troche za bardzo odchylona do tylu
A dałam jej juz spróbować jedzenia w takiej formie, bo papkami wzgardziła, a powinnam juz przymierzać sie do rozszerzania diety. Z talerzy nam ściaga wszystko ;-)

Moje pytanie zatem brzmi czy powinnam jej pomagać, czy dawać jej nowe, niepokruszone skibki (kromki) chleba (tak robiłam)?
--
 Dzieciakom bardzo szybko udaje się opanować odpowiednie techniki jedzenie - jeśli tylko im się w tym nie przeszkadza. Mam porównanie między moimi dwiema córkami. Starszą zajmowała się moja mama i wiem, że mimo że miała stosować z nią BLW, to nie potrafiła się powstrzymać i tak ciągle warowała przy niej z łyżeczką, jedzenie drobiła do granic możliwości itd. Hance dużo czasu zajęło opanowanie sprawnego jedzenia. Natalią zajmuję się ja i od początku powiedziałam sobie, że tylko BLW, bo nie mam ochoty na żadne karmienie łyżeczką. I co? I jak widzę, jak ona robi postępy z dnia na dzień, to już mam 100% pewności, że BLW jest właściwszą drogą od klasycznych papek "za mamusię, za tatusia". A nigdy jej w niczym nie pomagałam (ku oburzeniu mojej rodzicielki
 Dzieciakom bardzo szybko udaje się opanować odpowiednie techniki jedzenie - jeśli tylko im się w tym nie przeszkadza. Mam porównanie między moimi dwiema córkami. Starszą zajmowała się moja mama i wiem, że mimo że miała stosować z nią BLW, to nie potrafiła się powstrzymać i tak ciągle warowała przy niej z łyżeczką, jedzenie drobiła do granic możliwości itd. Hance dużo czasu zajęło opanowanie sprawnego jedzenia. Natalią zajmuję się ja i od początku powiedziałam sobie, że tylko BLW, bo nie mam ochoty na żadne karmienie łyżeczką. I co? I jak widzę, jak ona robi postępy z dnia na dzień, to już mam 100% pewności, że BLW jest właściwszą drogą od klasycznych papek "za mamusię, za tatusia". A nigdy jej w niczym nie pomagałam (ku oburzeniu mojej rodzicielki  ).
).
      małe kawałki dzieci zaczynają chwytać dopiero ok 10 m-ca (palcem wskazującym i kciukiem)
Miał mniejsza motywację? ;)
 Najwyraźniej
 Najwyraźniej  Czyli dodatkowy plus BLW ;) Tylko czemu moje dziecię nie chciało BLW-ować, a kochało papki to ja nie wiem.
 Czyli dodatkowy plus BLW ;) Tylko czemu moje dziecię nie chciało BLW-ować, a kochało papki to ja nie wiem. Jak  ja się cieszę, że tego lęku się pozbyłam, bo inaczej u nas byłby paki.
 Jak  ja się cieszę, że tego lęku się pozbyłam, bo inaczej u nas byłby paki. 

i tak organizujemy wyjście, żeby młoda była już po posiłku (wolę oszczędzać ludziom takiego armageddonu, jak np. wczoraj u mnie - chili con carne tak przypadło N. do gustu, że miała je wszędzie, we włosach,w uszach, podłoga oczywiście ufajdana, a na koniec na to wszystko Hanka niechcący wylała szklankę soku jabłkowego
 i tak organizujemy wyjście, żeby młoda była już po posiłku (wolę oszczędzać ludziom takiego armageddonu, jak np. wczoraj u mnie - chili con carne tak przypadło N. do gustu, że miała je wszędzie, we włosach,w uszach, podłoga oczywiście ufajdana, a na koniec na to wszystko Hanka niechcący wylała szklankę soku jabłkowego  ).
).