Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Tak, idąc dalej tym tokiem myślenia, należałoby zakazać wytrysków i owulacji. Według mnie, dopóki jeden organizm żyje całkowicie kosztem innego, do tego "dawcy"należy prawo o zachowaniu życia tegoż bytu.
[/quote][quote=jaca_randa]Tak, idąc dalej tym tokiem myślenia, należałoby zakazać wytrysków i owulacji. Według mnie, dopóki jeden organizm żyje całkowicie kosztem innego, do tego "dawcy"należy prawo o zachowaniu życia tegoż bytu.
No nie, 9-cio miesięczny płód jest w stanie przeżyć poza organizmem dawcy. bez problemu dla Ciebie jest zabicie dziecka w 9 miesiącu ciąży? No, bo przecież wtedy nadal żyje kosztem "dawcy"...
[/quote][quote=jaca_randa]A swoją drogą, zastanawiałam się kiedyś, co się robi z dziećmi, które rodzą się w wyniku terminacji ciąży. Odkłada się je na bok i czeka, aż zanikną funkcje życiowe?
Mozna dziecko oddac do adopcji a nie zabijac .
Jest mnostwo par,ktore nie moga miec w ogole dzieci ,chetnie przyjeli by takiego dzidziusia.
Są i takie, którym dziecko przeszkodzi w imprezowaniu, w spokojnym życiu u boku wymarzonego faceta.
Ty jesteś świadoma swojego istnienia, otaczającego świata, a u zwierząt jeśli to występuje to jest to w bardzo ograniczonym zakresie
Od samego zapłodnienia też nie. Wiesz jaki procent ciąż jest ronionych? od samych wytrysków i owulacji człowiek nie powstaje.