Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Jak już ktoś musi, to niech tak popełnia samobójstwo, żeby go nie odratowali.
Nie miałam natomiast okazji przeczytać Waszych opinii w temacie przemocy wobec dzieci, w temacie pedofilii w środowisku duchownych, w temacie dyskryminacji rasowych, czy ze względu na orientację seksualną.
Jaheira troszke zbyt surowe twoje słowa
A co do KK to pewne sprawy rażą,owszem, czasem trudno obronić Kościoła jak się o pewnych sprawach usłyszy.
Ale wszędzie się znajdą dobrzy i źli ludzie,pewne środowiska Kościelne robią też wiele dobra, ale wiadomo że zło jest bradziej na widoku i bardziej się rzuca w oczy.Ale to nie o tym wątek.
A jakoś nie pamiętam o zbiórce na wspomożenie dzieci, które się urodziły, a które zostały uchronione przed aborcją.
Myślisz,że kobieta, która usunie ciążę poczętą w wyniku gwałtu lub zdecyduje się na terminację ciąży nie dokona w swoim życiu dobrych rzeczy?
A co do KK to pewne sprawy rażą,owszem, czasem trudno obronić Kościoła jak się o pewnych sprawach usłyszy.Ale wszędzie się znajdą dobrzy i źli ludzie,pewne środowiska Kościelne robią też wiele dobra, ale wiadomo że zło jest bradziej na widoku i bardziej się rzuca w oczy.Ale to nie o tym wątek.
Bo KK się nie da obronić... Historia sama mówi za siebie.
W ogóle po kiego grzyba wprowadzać do tej dyskusji wątek religijny? Dlaczego dyskutującym tu każe się tłumaczyć z poczynań KK? Coś tu nie halo Jaheiro ;)
ogólnie ma dobre intencje
Dobrymi intencjami piekło jest wybrukowane
Mam wrażenie,że aborcja jest takim mega chwytliwym tematem i świetną zasłoną dymną. Ale gdzie Wasze deklaracje o chęci adopcji dziecka poczętego w wyniku gwałtu, albo dziecka będącego w stanie paliatywnym? Gdzie inicjatywy mające na celu adopcje zarodków zamrożonych w procesie in-vitro? gdzie stanowczy protest w przypadku ujawnienia aktów pedofilii?
A może działacie w kierunku objęcia opieką dzieci poczętych z gwałtu, które trafiły do domu dziecka?
Macie natomiast odwagę sugerować,że ktoś ma obniżony poziom intelektualny. Macie odwagę oburzać się za zdjęcia Zbyszka-embriona, gdzie nie oburza Was profanacja ciała zmarłego człowieka wystawionego na widok publiczny.
Ale gdzie są środowiska KK, gdy stawia się kolejną świątynię w Toruniu a szereg dzieci chodzi do szkoły bez śniadania...?
Ja z kolei prosze o przywrocenie ich. Nie podzielam zdania innych uzytkowniczek i prosze takze o respektowanie mojego zdania przez moderatora.
Zabijanie nie jest dla mnie sposobem na rozwiązywanie jakiś problemów
Bo jeśli ci, którzy się poczęli z gwałtu nijak się do tego nie przyczynili
Bo jeśli chronimy i szanujemy życia narodzonych niepełnosprawnych, to dlaczego odmawiać tego prawa nienarodzonym?
Bo jeśli życie ludzkie zaczyna się od poczęcia, co jest faktem biologicznym, naukowym, to jest życiem i tyle.
Ten kto opowiada się za "życiem" automatycznie myśli sobie, że jest lepszym, bardziej moralnym człowiekiem.
Prolfajferzy to są tak naprawdę hipokryci.
A skąd ty to mozesz wiedzieć?jesteś wszechwiedząca? Chyba żaden "pro-life" nie zaadoptował dziecka z gwałtu
Co jest złego w jedzeniu mięsa? większość z nich zapewne je mięso
Zadziwiające jest to, że na zachód od Odry ludzie mają do tego zdrowsze podejście w stylu "jestem przeciwny/a aborcji, ale nie mogę i nie mam prawda narzucać swojego zdania innym, bo wiem że to i tak nic nie zmieni".
Dziewczyny, z całym szacunkiem ale Wasze logiczne argumenty o poszanowaniu życia od jego poczęcia kończą się w przypadku, gdy przerywana jest ciąża pozamaciczna.
Przykro to pisać,ale niestety życie osób niepełnosprawnych nie jest szanowane.
Moje (wg. Was) nielogiczne argumenty mają pokazać,że na urodzeniu dziecka problem się nie kończy.On się tam tak naprawdę zaczyna.
Zaznaczam,że nie dyskutujemy tu o aborcji w przypadku "zapomnienia się".
Na codzien fakty mówia same za siebie,nasza polska rzeczywistosc ale z drugiej strony słychac tylko ,,zabijac nie wolno
i juz,koniec,kropka,,
Rozumiem argumenty tych, dla których "życie" zaczyna się w momencie poczęcia, mimo że uważam "życie" za okres, który rozpoczyna się w momencie przyjścia na świat.
Prolfajferzy to są tak naprawdę hipokryci. Zajmują się tylko i wyłącznie życiem niepoczętym/nadpoczętym/poczętym/nienarodzonym (niepotrzebne skreślić) i z chęcią zastrzeliliby kobietę, która chce się poddać aborcji, albo lekarza, który deklaruje że aborcję przeprowadza.
Nie wiem jak możesz tą sytuację porównywać do typowej aborcji.
Także normalne że ratuje się tego kogo się da.Tak samo jak w dużym wypadku komunikacyjnym gdy jest za mało ratowników i ratuje się najpierw tych co mają większe szanse na przezycie.
A wnioskuje to stąd że jest ogromna ilość aborcji na życzenie i to w krajach bogatych gdzie polityka prorodzinna jest na wysokim poziomie i pomoc socjalna również.
A co rozumiesz przez pojęcie typowej aborcji?
A to nie tędy droga.