Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

no i Dominik jednak mlodszy od Krasnala
, ale z drugiej strony ani temp.ani zlego samopoczucia
no i od czasu jak wstal z drzemki ani razu nie kaszlnal
a wstal o 14 (jest prawie 17). Kurde no...a potrafisz opisac ten kaszel? Dusic go chyba nir dusi jeszcze. Wyslalam meza po fosidal jeszcze, gdyby wieczorem bylo girzej to jeszcze to mu dam. Raz ich z kaszlu wyciagnal...tylko, ze wtedy ewidentnie od kataru byl kaszel

), ze dopiero jak po dwoch/trzech tyg nie przechodzi to mozna mniemac, ze nadkazenie bakteryjne i dopieo wowczas antybiotyk, a tak to raczej wirus. A tu na forum czest jak jeat tylko diagnoza cos wiecej niz katar to bach antybiotyk?
). Wiecie jaki to kaszel? Jakby sie slina zaksztusil ni ale za czesto ii glownie jak spi
Kurde no...a potrafisz opisac ten kaszel? Dusic go chyba nir dusi jeszcze
Jak mi babeczka powie, że znowu oskrzela u niego to idę na tory![]()
![]()
Fran u mnie Hug przy ostrym zap oskrzeli nie miał ani raz gorączki i pokasływał bardzo malutko. Gdyby nie ten katar to w ogóle bym z nim wtedy na SOR nie pojechała.....
;
dostalismy inhalacje ze sterydow bez antybiotyku (osluchowo czyto). Sterydy pomigly od razu, stosowalismy 3 dni i po suchym kaszlu ani sladu, ale nadal od czasu do czsu ma mokry. Normalne to? niby ja po suchym tez zazwyczaj mam mokry ale jak to jest z takimi maluchami? slysze ze mu sie odrywa, dalam mucosolwan zeby sie latwiej odksztuszalo. Tak ma byc? Wy sie lepiej znacie, u nas wczesniej takich choro bie bylo. A zaczely sie gdy moj syn zrezygnowal z mm
sam juz nie chcial pic i widze ze jednak mu brakuje tej "konskiej" dawki witamin.

;
Niestety te drugie maluchy tyle chorują :(((
mam nadzieje ze pod koniec kwietnia jak Dawid wroci do przedszkola po moim porodzie to juz nie bedzie tyle tych wirusow. Jak ja sie ciesze ze nie rodze na zime. Z drugiej strony kolejna zima na pewno bedzie "wesola"

bo jak sie cos zczyna to faktycznie moze jutro jeszcze byc osluchowo czysto, a np w srode sie rozwinac
;
ale pediatra ma ten dodatkowy atut, ze ci dziecko oslucha.
jesli masz jakiekolwiek watpliwosci - idz do pediatry. chocbys miala przejsc sie na darmo.
Frag i Teo, ale u Was tez katar byl nie i goraczka?
;
) a co innego w obiekcie zamknietym, tyle godzin. Np nawet to teorkowej Nince widac. Niestety na Hugisiu to sie odbija. U nas zacznie sie kwarantanna od wrzesnia
;

no bo my normalnie wychodzimy w taka pogode, ale nigdy jeszcze nie mial zaden kaszlu w taka pogode

no bo my normalnie wychodzimy w taka pogode, ale nigdy jeszcze nie mial zaden kaszlu w taka pogode
;
:P
to dopiero poczatek slynnego buntu dwulatka, ktory pozniej przechodzi w bunt trzylatka (moj dzis z nerwow musial sobie polezec na reszcie sniegu w piaskownicy i poogladac gwiazdy) a pozniej w czterolatka

przyznaj sie, o ciazy zbyt czesto myslisz co

bo jak sie cos zczyna to faktycznie moze jutro jeszcze byc osluchowo czysto, a np w srode sie rozwinac

Miał ktoś tak wysoką gorączkę ? Juz mam wizję powtórki w nocy :( A jak nie będę mogła zbić? Czy taka gorączka to nie jest niebezpieczna ?
U nas też na oskrzelach czysto, ufffff !!! Kamień z serca, bo bałam się powrotu do szpitala. Hug ma jedynie lekko czerwone gardełko, więc dostał jakieś kropelki no i zalecenie dalszych inhalacji.
Lekarka powiedziała, że nie pamięta takiej plagii chorobowej a pracuje w szpitalu już chwilę.

Jejku dziewczyny, jak tak czytam o tych chorobach, to jestem prawie pewna, że i nas to nie ominie :( Moje dziecko w tą zimę jeszcze nie chorowało. Ostatnio miało gorączkę jakoś w sierpniu przy odrze poronnej a tak to w marcu 2014. Będę szczęśliwa, jeśli nas choroba ominie jednak.
Lekarka powiedziała, że nie pamięta takiej plagii chorobowej a pracuje w szpitalu już chwilę.
To samo nasza powiedziała, mówi, że wini wyjątkowo lekką zimę