Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
z tego co wiem, to w obozach i łagrach właśnie się rozpowszechniło lesbijstwo .
Fakt, same tu awantury,
[/quote][quote=su_seu]Kiciu przeczytaj mój post w komplecie z postem Lily , na który odpisywałam, może zrozumiesz kontekst.
nie kumam co komu przeszkadza, żeby pary homoseksualne mogły zawierać związki małżeńskie?
Dlatego, że związek małżeński to nie nagroda za to, że ktoś się kocha.
Dlatego, że związek małżeński to nie nagroda za to, że ktoś się kocha.
prztuczkiem było "może zrozumiesz kontekst" :p
Podstawowa różnica pomiędzy małżeństwem kobiety i mężczyzny, a innymi rodzajami związków polega na tym, że w tych ostatnich partnerzy chcą mieć przywileje jakimi cieszy się małżeństwo, a żadnych obowiązków. W związkach partnerskich, tak osób różnej płci, jak i osób tej samej płci, chodzi o to, by mieć taką samą ochronę i pomoc ze strony państwa, lecz by drugą osobę można było w każdej chwili porzucić.
spoko loko tylko że żadnego pytania nie powtarzałam, napisałam że rozumiem:)
A wszelkie sprawy dziedziczenia można załatwić notarialnie
Podstawowa różnica pomiędzy małżeństwem kobiety i mężczyzny, a innymi rodzajami związków polega na tym, że w tych ostatnich partnerzy chcą mieć przywileje jakimi cieszy się małżeństwo, a żadnych obowiązków.
sushka nie wiesz, że ślub cywilny to wg pewnego środowiska żaden związek małżeński
sardynko tekst jest cały w kontekście, ale jeśli idzie o np ślub kościelny to z tego co pamiętam ksiądz pyta czy chcemy w wierze wychować dzieci jakimi Pan Bóg nas obdarzy (jakoś tak) więc można to poczytać jako deklarację..
Odnoszę wrażenie, że i po jednej i po drugiej stronie barykady mało niestety otwartości na odmienne poglądy. A teksty "niestety nie wszyscy tak myślą" budzą we mnie wewnętrzny sprzeciw...
sardynka85: że nie mówił jedynie w swoim prywatnym imieniu tylko w imieniu tego w co wierzy...A tego nie rozumiem.
No oczywiście, tylko miałam wrażenie, że pisałaś to z lekkim wyrzutem. :P
....natomiast nigdy nie postawie równości między taką "klasyczną wersją rodziny" a wersją rodziny homoseksualnej..
i też mam prawo do takiego zdania :)