Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Moj maly troche tam kapuje. Ogladamy w sobote ksiazeczke a tam choinka. Pytam go gdzie jest choinka i pokazuje najpierw na obrazek w ksiazeczce a pozniej na polke skad tydzien wczesniej ow choinka zniknela.
Oj, Dawidek tez kapuje. Autyści (nie mówię o Twoim synku, gdyż u Was to nie wiadomo) są mądrzy.Mój mały tak mnie czasem zaskakuje, że szok!!!
a czesto miewam mysli ze ten caly "autyzm" (ten w slabszych odmianach, nie dajacy sie jednoznacznie oznaczyc) to takie troche sztuczne wyszukiwanie problem.
ten w slabszych odmianach, nie dajacy sie jednoznacznie oznaczyc
bo często mam potem uczucie jakbym była złą matka wyszukującą sobie choroby u dziecka, wmawiającą, a przecież autyzm nie istnieje...
I dodam jeszcze że nie ma autyzmu w słabszych odmianach
I wkladanie dziecka w sztuczne ramy
Sa dzieci ktore maja pewne zaburzenia jak to okreslaja lekarze I z ktorych z latwoscia wychodza za pomocna nminimalnej pomocy terapii.
jak to moja rodzina mówi- "ma jeszcze czas" a czas leci a zmian nie widać. Teraz już nic nie mówią, albo mówią za plecami, aby .... troche sztuczne wyszukiwanie problem.
dobre:). udaje ze nie slyszy, alboo mowi do mnie: ty powiedz;-P
A to nie jest trochę tak, że część dzieci teoretycznie z orzeczonym autyzmem tego autyzmu tak na prawdę nie ma?
Tzn. gdzieś kiedyś czytałam, że właśnie chyba Synapsis? ma największą ilość "ozdrowiałych" autystów a najprawdopodobniej przez to, że stawiają tam diagnozy nieco na wyrost...
Czytalas cala ksiazke ?
Katka mój się godzinę wczoraj bawił bardzo podobnie kasza kukurydzianą.
Mama nadal do mnie mówi,ale ja nie słyszę co, bo jestem w Pokoju Rąk,a nie Uszu"Jeśli mama puści moja rękę, będę mógł pójść do Uszu. Mówi PATRZ NA MNIE.Ale jeśli na nią spojrzę, będę musiał wyjść z Uszu i pójść do Oczu, i wtedy nie będę mógł słyszeć co mówi. Nie wiem więc, co robić i szwędam się po korytarzach.Nie potrafię podjąć decyzji, gdzie iść, i znów stoję w Pół Drogi, i tak właśnie ładuję się w kłopoty
jak to moja rodzina mówi- "ma jeszcze czas" a czas leci a zmian nie widać
Jezynka - mnie tez nie zdarzylo sie sie by ktos zamarl na tekst "moj syn jeszcze nie mowi", zawsze mam odpowiedz "spokojnie, dziecko znajomych mowilo majac 3/4 lata" itp.
no Monia jest. I dobrze o tym wiesz ze jest.
dziewczyny a jaką wagę tego piasku opłaca się zamówić?? 1/2,5czy5 kg???
a te żelowe kulki to też fajny pomysł:)
--
nadal nie mówi, trochę coś tam jej się wymyka, ale to rzadko. Hania mówi już lepiej?
Ja taki rzeczy oprócz mowy nie widzę - dopiero jak ktoś mi mówi to zauważam- np. z tym , że nie lubi zmian i sama decyduje co robić- myślałam, że jest charakterna i lubi rządzić -
Ja taki rzeczy oprócz mowy nie widzę - dopiero jak ktoś mi mówi to zauważam