Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Gdzieś jest taki filmik porównanie różnych firm fotelików w crash testach. Wygląda to makabrycznie, ale niestety udowadnia, że nawet znana firma nie świadczy o bezpieczeństwie
bo ja dlatego kupiłam ten Kiddi Guardian Pro2
Mozna go odchylic na tyle, zeby glowa dziecka podczas snu nie spadala do przodu?
No i jak Mery się w nim mieści?
Czyli potwierdziły się nasze obawy co do tego panelu. W sensie to,że nie jest na zatrzaski może być problemem.
Ale jestem ciekawa zdjęcia i wrażeń z podróży.
I chyba musi być wygodny, bo dziecko nawet nie zakwili. :)
Kasiek, a Iwonka w jakim jeździ? Takim powyżej 9 kg? Ja bym chyba przesadziła, tym bardziej jeśli główka mu wystaje... My Krasnala ze dwa miesiące temu przesadziliśmy, bo mu łepetyna właśnie wystawała, a to podobno cholernie niebezpieczne...
Kasiek, jeśli obawiasz się, że za mały, to może pomyślcie o większym foteliku montowanym tyłem do kierunku jazdy? U nas Hania od 9 miesiąca jeździ w Maxi Cosi Mobi, bardzo wygodny.
my też przymierzamy się do MC Tobi albo Romer King Plus... Fakt, że jeszcze nie byłam ich obejrzeć jak wyglądają w rzeczywistości, ale czytałam w necie, że MC Tobi ma regulowaną wysokość zagłówka...
Ja juz chcialabym sie pozbyc starego fotelika i kupic nowy.
Regi - też fajny ten britax, ale czy dobrze widzę, że ocena bezpieczeństwa to 3? Cenowo wychodzi podobnie do Romera i MC a mają 4 w ocenie bezpieczeństwa...
Hopelight, moim zdaniem nie warto się spieszyć. Im dłużej dziecko jeździ tyłem do kierunku jazdy, tym bezpieczniej dla niego.
mamy fotelik zwykly, ktory byl kupiony wraz z wozkiem (jak to robi wiekszosc ludzi). Wtedy nie patrzylam na jakies testy itp bo bardzo malutko jezdzilismy
to może bym ją przesadziła do któregoś z nich i woziła tyłem do kierunku jazdy? Obydwa mają regulowaną wysokość zagłówka i można je montować tyłem do jazdy.
. Czy można zamontować taki fotelik (9-18) tyłem do kierunku jazdy na przednim siedzeniu???