Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Jak myślicie, da się jakoś sprawić, żeby ta Natalia aż tak się nie rzucała? Bo za którymś razem po prostu na zawał zejdę...
Mam tylko problem, bo na razie chce tylko kanapki z czymś przyklejonym - co można dać za pastę? Z twarogu tłustego można coś zrobić?
Nie bawi się zupełnie jedzeniem, chce je od razu jeść, ale ostatnio kategorycznie odmawia jedzenia samodzielnie, chce, żebym go karmiła, a jak nie chcę, to uderza w ryk,
Bo Adaś zjada np. pół kromki wielkości takiego chleba jak razowy, naleśnika z jabłkiem to 1/3 zje i więcej nie chce, jajecznicę z jednego jajka zjada...
U nas max 1 mała bułeczka (połówka), pół banana, omlet z jednego jajka albo 120 ml czegoś (zupki, kaszki)...
Ninka w jego wieku też mniej więcej takie ilości jadła
w każdym razie póki Adaś z siatki nie spada
Dostanie pól banana to włoży go całego do buzi, dostane skibkę chleba - zrobi to samo... Pokroiłam Jej też na kawałki, żeby nie pakowała całości jedzenia do buzi, ale efekt jest taki sami - wszystkie kawałki - jeden, po drugim wkłada du buzi... Kończy się odruchem wymiotnym, bądź wymiotami
Jeszcze niedawno sama tu pisałam w podobnym tonie, ale u nas minęło szybciej niż się mogłam spodziewać. Od dłuższego czasu zero problemów z krztuszeniem Jedzenie sprawia N. autentyczną radość - mimo że na razie niewielkie ilości trafiają do żołądka
--
No właśnie spadł z 25 do 10 centyla....
dopiero spadek o dwa centyle jest niepokojący więc póki nie jest na 3-cim to ja bym się nie zamartwiała [aż tak]