Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Po prostu czytałam, że galaretkę na żelatynie podaje się dzieciom po roku.
Brakuje mi pomysłów na śniadania
Fragile, jest jeszcze agar - to jest roślinna wersja żelatyny. Sama jednak noszę się z zamiarem zrobienia galaretki tradycyjnej :)
BLW zakłada nie tylko dawanie jedzenia "do łapki", lecz dawanie jedzenia zdrowego
Winnico, po prostu się dziwię - z jednej strony uważasz, że niedopuszczalny jest u tak małego dziecka cukier (z czym się zgadzam, choć nie sądzę, by od odrobinki cos się stało) natomiast żelatynę, która wskazywana jest jednak dla starszych dzieci, dajesz ot tak. Wydawało mi się, że BLW zakłada nie tylko dawanie jedzenia "do łapki", lecz dawanie jedzenia zdrowego. Miód też podasz?
W końcu rosołu na kościach też maluchowi nie dam...
Winnico, w przypadku miodu problem nie leży w jego słodkości.
"BLW nie polega na tym, żeby inaczej pokroić mrożonego hamburgera
Podpowiada ona, że warto poradzić się pediatry co do kolejności w rozszerzaniu diety
Frag, ale dlaczego? Ja Adasiowi gotuję zupy na kościach, z tym że np. z królika, albo indyka, bo delikatniejsze i smaczniejsze
wywar z kości jest dla maluchów niezdrowy, bo w kościach gromadzą sie pozostałości po lekach, antybiotykach
Winnico, po prostu uważam, że schematy żywienia niemowląt nie mają na celu utrudniania życia człowiekowi
Jeśli mu pozwolę samemu jeść, to się nie naje
zostały nam więc dwa posiłki mleczne: 1 w nocy i 1 rano.
Oprócz tego od 3 dni w ogóle bardzo mało zje: na obiad np. kilka łyżeczek krupniku, mała różyczka kalafiora, gryz marchewki ( tak było dziś ). Próbowałam dać mu potem mleko, żeby sobie dojadł: w życiu! Od razu ryk był i odpychanie butelki, nie i koniec.
Próbowałam dać mu potem mleko, żeby sobie dojadł: w życiu! Od razu ryk był i odpychanie butelki, nie i koniec.
Martwię się trochę, bo pół biedy jak mleka nie jadł ale jadł ładnie posiłki i pół biedy by było gdyby mało jadł posiłków, ale mlekiem dojadał, ale on teraz ani mleka ani normlnego jedzenia