Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Teraz w ciąży dostałam skierowanie na krzywą cukrową 50gr już w 19 tyg. Mierzę cukier glukometrem od 2 miesięcy, wyniki różne
Vsit a może właśnie ty nie masz diety tylko najpierw sprawdzają jak reagujesz na normalne posiłki....
Na czczo 87, 1 h po śniadaniu 157! Zjadłam 3 (mini) kromki chleba żytniego pełnoziarnistego, do tego twarożek chudy zagęszczany jogurtem 0% z rzodkiewką i szczypiorem, schrupałam również surową pietruszkę i wypiłam zieloną herbatę.
ja miałam problemy ze śniadaniami, właśnie ze względu na chleb. W moim małym mieście można kupić chleb dla diabetyków o niskim IG i po nim cukier nie szalał tak bardzo.... I nie stresuj się bo stres podnosi poziom cukru!
Mam wrażenie, że wręcz zmniejszam dawki WW i kalorii żeby tylko się zmieścić w normach. Ale przecież nie tędy droga. Dzidziusiowi trzeba dostarczać wszystkich wartości odżywczych. strasznie się boję wprowadzenia insuliny. Ale jak tak dalej pójdzie to nie wiem jak się skończy. Dziś np. na śniadanie zjadłam:
Mi cukier skakał najbardziej po I śniadniu właśnie!
ciesz się że przekroczenie masz takie nieduże i że na razie możesz jeść wszystko! to jest super wiadomość!
mariamateria - ja już nic z tego nie rozumiem. Zmieniłam chleb na mieszany, dla diabetyków o niskim IG,
Kasiek chodzi mi o pilnowanie czasu po podaniu insuliny. Ja musialam podawac 10, a potem 15 minut przed posilkiem...
A ja zauważyłam że im więcej się pilnuję to mam gorsze wyniki po posiłkach np. 127, 133 i w sumie nie wiem czy takie skoki są groźne.
Dziewczyny, ja nie trzymam się zasad diety i nie przeliczam tych wymienników WW i cukier mam w normie. Więc mam nadzieję, że tak można i nie zagraża to zdrowiu maluszka???
A wiecie, im szybciej wprowadzicie dietę tym szybciej się jej nauczycie i przyzwyczaicie. Będzie w sam raz gdy cukier przestanie być tak ładny :). Wiem, że może być ciężko, ale zróbcie to dla waszych dzieci...
A nie wiecie czy receptę na paski może wystawić ginekolog?
Jaki masz glukometr? mam całe nieotwarte opakowanie pasków do glucocardu mini, mogę oddać darmo.