Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Teraz w ciąży dostałam skierowanie na krzywą cukrową 50gr już w 19 tyg. Mierzę cukier glukometrem od 2 miesięcy, wyniki różne
Vsit a może właśnie ty nie masz diety tylko najpierw sprawdzają jak reagujesz na normalne posiłki....
Na czczo 87, 1 h po śniadaniu 157! Zjadłam 3 (mini) kromki chleba żytniego pełnoziarnistego, do tego twarożek chudy zagęszczany jogurtem 0% z rzodkiewką i szczypiorem, schrupałam również surową pietruszkę i wypiłam zieloną herbatę.
Mi cukier skakał najbardziej po I śniadniu właśnie!
mariamateria - ja już nic z tego nie rozumiem. Zmieniłam chleb na mieszany, dla diabetyków o niskim IG,
Kasiek chodzi mi o pilnowanie czasu po podaniu insuliny. Ja musialam podawac 10, a potem 15 minut przed posilkiem...
A ja zauważyłam że im więcej się pilnuję to mam gorsze wyniki po posiłkach np. 127, 133 i w sumie nie wiem czy takie skoki są groźne.
Dziewczyny, ja nie trzymam się zasad diety i nie przeliczam tych wymienników WW i cukier mam w normie. Więc mam nadzieję, że tak można i nie zagraża to zdrowiu maluszka???
A wiecie, im szybciej wprowadzicie dietę tym szybciej się jej nauczycie i przyzwyczaicie. Będzie w sam raz gdy cukier przestanie być tak ładny :). Wiem, że może być ciężko, ale zróbcie to dla waszych dzieci...
A nie wiecie czy receptę na paski może wystawić ginekolog?
Jaki masz glukometr? mam całe nieotwarte opakowanie pasków do glucocardu mini, mogę oddać darmo.